Browsing "Older Posts"

Bavareză cu mure

Dacă vă este poftă de un desert ușor, aromat și a cărui pregătire nu necesită mult timp mai ales în zilele caniculare, bavareza este alegerea ideală. Este o cremă ușoară pe bază de ciocolată, cafea sau fructe. La categoria fructe puteți opta pentru căpșuni, zmeură, mure, etc. Am optat de această dată pentru mure pentru că nu mai testasem această variantă. Sfatul meu este să folosiți mure dulce, coaptă bine. Astfel, bavareza va fi mai aromată și mai dulce. Acest lucru e valabil de fapt pentru orice gen de fructe folosit.

Ingrediente:

300 g de mure
150 g de zahăr pudră
12 g de foi de gelatină
250 g de smântână pentru frișcă
1/2 lămâie

Mod de preparare:

Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece pentru 10 minute. Murele se pasează la blender cu 100 g de zahăr pudră. Sucul de la jumătate de lămâie se încălzește la foc mic și se adaugă apoi gelatina scursă bine de apă. Se stinge focul și se amestecă până se topește gelatina. Se adaugă gelatina peste murea pasată și se omogenizează. Se dă amestecul pentru câteva minute la rece până se mixează frișca. Smântâna pentru frișcă se mixează cu restul de zahăr și se încorporează apoi amestecului de mure și gelatină. Se toarnă compoziția rezultată în 4 forme (ramekin am folosit eu) și se dă la rece pentru câteva ore, chiar și peste noapte. Se servește rece. 


Să vă fie de bine!
31 iulie 2013

Tomini la grătar

Deși locuiesc în Italia, nu am consumat tomini până de curând. De fapt, mai sunt o mulțime de brânzeturi din care nu m-am înfruptat încă. Da, tomino este un sortiment de brânză care se consumă de obicei la grătar. Provine din regiunea Piemonte, iar rețeta originală prevede folosirea în totalitate a laptelui de capră. Este o brânză moale la interior și cu o crustă tare la exterior. Asta o face perfectă pentru grătar, învelită în felii de speck sau pancetta. Se poate cumpăra învelită gata din magazin. Când am vrut să pregătesc tomini mi-am amintit că am văzut în urmă cu ceva timp un mod de pregătire a acestora la Diana și mi-a plăcut enorm și modul de prezentare. Deci, dacă găsiți tomini în magazin nu ezitați să-i cumpărați, iar dacă poposiți prin Italia nu-i ratați pentru că o să vă placă cu siguranță. 

Ingrediente:

2 tomini
câteva felii de pancetta
salată verde
măsline kalamata
ulei de măsline
sare, piper

Mod de preparare:

Se iau tomini și se învelesc în felii de pancetta. Se pun apoi pe un grătar încins și se lasă 3-4 minute pe o parte și 3-4 minute pe cealaltă parte. Se servesc fierbinți cu salată verde, stropită cu ulei de măsline și zeamă de lămâie. Eu am adăugat și niște măsline kalamata salatei mele. Sunt delicioși! Brânza curgătoare e cremoasă și bună tare în combinație cu pancetta și salata verde. 



Să vă fie de bine!
30 iulie 2013

Prăjitură cu vanilie și cocos

Am revenit după o  absență îndelungată, dar justificată. Mai există și perioade din acestea în viața omului, dar absența mea s-a datorat unui motiv prostesc: am rămas fără internet. Și totul din cauza unor oameni binevoitori :). În fine, situația s-a remediat parțial și cum îmi era dor de blog și de voi toți m-am gândit să vă răsplătesc așteptarea cu o prăjitură bună-bună. Este o prăjitură cu cremă de vanilie și fulgi de cocos. Chiar dacă nu am avut internet în tot acest timp, la gătit nu am renunțat. Am gătit, dar mai rar ca înainte. La acest fapt a contribuit și căldura exagerată de afară. În ultimile zile a fost cumplit de-a dreptul. 

Ingrediente pentru blat:
4 ouă
4 linguri de zahăr
4 linguri de făină
un plic de zahăr vanilat
un praf de sare
100 g de fulgi de cocos
o lingură de praf de copt

Pentru crema de vanilie:
3 gălbenușuri
o linguri plină de amidon
6 linguri de zahăr
250 ml de lapte 
semințele de la 1/2 păstaie de vanilie
100 g de unt

Mod de preparare:

Prima dată se face blatul. Ouăle se separă, gălbenușurile se mixează cremă cu zahărul. Se încorporează apoi albușurile mixate spumă cu un praf de sare. La final se încorporează făina amestecată cu praful de copt și fulgii de cocos. Se toarnă aluatul într-o formă dreptunghiulară de 20x30, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. Se lasă să se răcească bine de tot și pe  urmă se taie în două. 
Pentru crema de vanilie, se mixează gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă amidonul și se mixează în continuare. Se subțiază amestecul cu laptele călduț și se pune apoi pe foc mic. Se adaugă și semințele de vanilie se amestecă mereu până se îngroașă crema. Se lasă să se răcorească bine de tot. Untul moale se mixează  spumă și se încorporează apoi cremei de vanilie. Se toarnă crema între foile de pandișpan, dar se păstrează puțin din aceasta pentru a unge prăjitura și deasupra. Se ornează cu fulgi de cocos și se dă la rece pentru câteva ore înainte de a o savura.



Să vă fie de bine!

29 iulie 2013

Prăjitură răsturnată cu piersici

După modelul răsturnatei cu mere, am făcut răsturnată cu piersici. Tare-mi mai plac răsturnatele acestea, se pot face cu o gamă variată de fructe. Am folosit piersici din compot pentru că până la ora actuală eu nu am găsit să cumpăr niște piersici bune și dulci mai ales. Prefer în schimb nectarinele, pe acestea le mai nimeresc. Fiind sezonul piersicilor, nectarinelor și al caiselor folosiți-le pe acelea proaspete. Mi-e dor într-un fel de tarabele noastre pline de fructe de sezon, pe alese și pe săturate. Îmi aduc aminte de o întâmplare  când am mers în piață să-mi aleg niște fructe cu mâinile mele și am fost apostrofată de vânzătoare :''toate-s la fel''. Mi-a rămas întipărită frumos în minte amintirea aceea. Nu mai zic de modul de adresare. De multe ori mi s-a întâmplat să ajung acasă să constat că nu toate legumele sau fructele din sacoșă erau ''la fel''. Prefer de cele mai multe ori supermarketurile în detrimentul piețelor tocmai din acest motiv că nu ești lăsat să-ți alegi singur produsele, iar dacă o faci, te simți de parcă ai fi păcătuit. Să nu-mi spuneți că nu vi s-a întâmplat și vouă că nu vă cred. 

Ingrediente:
500 g de piersici 
5 ouă
5 linguri de zahăr
5 linguri de lapte
5 linguri de făină
un plic de zahăr vanilat

Pentru caramel:
5 linguri de zahăr
o lingură de unt

Mod de preparare:

Se caramelizează zahărul într-o tavă care e de preferat să poată fi introdusă și în cuptor. Se adaugă untul după ce s-a topit zahărul și se oprește focul. Se distribuie piersicile în tavă, peste caramel. Ale mele fiind din compot nu le-am mai tăiat, nu le-am mai făcut nimic, le-am pus ca atare. Dacă folosiți din acelea proaspete le tăiați după preferințe și s-ar putea să aveți nevoie de mai mult de 500 de grame, în funcție de dimensiunile tăvii folosite. La mine mai mergeau una-două piersici, de asta am scris că s-ar putea să aveți nevoie de o cantitate mai mare. Vă orientați voi :) . 
Ouăle se separă, iar gălbenușurile se mixează cu zahărul. Se adaugă apoi și lingurile de lapte. Albușurile se mixează și ele spumă tare și se încorporează amestecului de gălbenușuri. Se adaugă pe rând și cele 5 linguri pline cu făină și se amestecă ușor. Aluatul rezultat se toarnă în tavă. Se coace prăjitura la foc moderat pentru 25 de minute. Se face foarte rapid având în vedere că este vorba despre o compoziție de pandișpan. Nu vă speriați dacă dă înapoi când o scoateți din cuptor, oricum o răsturnați cât e călduță pe o farfurie. 


Să vă fie de bine!

4 iulie 2013

Gratin de dovlecei și roșii

Astăzi dăm startul unei noi luni de vară. Sper să fie o lună minunată, lipsită de evenimente urâte atât pentru voi cât și pentru mine. Și cel mai important e să nu fie o lună caniculară. În zilele de vară călduroase avem nevoie de mâncăruri ușoare precum aceasta pe care v-o recomand astăzi. Dacă aveți dovlecei și nu știți ce întrebuințare să le dați, puneți repede de un gratin. Nu aveți nevoie de multe ingrediente și nici nu trebuie să zăboviți mult prin bucătărie. Rezultatul o să vă placă, în mod sigur. E o mâncare gustoasă. 

Ingrediente:

3-4 dovlecei (în funcție de dimensiunea tăvii folosite)
2 roșii 
o mână de busuioc
150-200 g de cașcaval
50 g de parmezan
sare, piper
ulei de măsline

Mod de preparare:

Am ales să fac de această dată gratinul cu dovlecei copți pe grill pentru un gust mai bun. Așadar dovleceii se taie felii pe lungime, se condimentează cu sare și piper și se coc pe grill. Se pune apoi primul strat de dovlecei într-un vas și se stropesc cu ulei de măsline. 

Se așază deasupra roșiile tăiate felii și frunzele de busuioc. Adăugăm și jumătate din cantitatea de cașcaval răzuită. Distribuim al doilea strat de dovlecei rumeniți pe grill, stropim la fel cu ulei de măsline și la final adaugăm restul de cașcaval și parmezanul răzuit. Dăm tava la cuptor, la foc moderat. Dovleceii o să lase apă și o puteți scurge dacă vi se pare prea multă în momentul în care îi scoateți din cuptor. Sau îi puteți lăsa în cuptor până mai scade din lichidul rezultat de la ei. Oricum se fac foarte repede, așa că nu trebuie să îi țineți prea mult la cuptor, având în vedere că au fost și rumeniți înainte pe grătar. Simplu în toate sensurile!


Să vă fie de bine!
1 iulie 2013

Prăjitură cu căpșuni și ciocolată

Această prăjiturică este simplă, gustoasă și aromată. E ideală pentru ideea de desert rapid, servit la cafea sau la ceai. S-a consumat rapid, semn că a fost foarte apreciată de ai mei. Căpșunile se pot înlocui cu orice fel de fructe de sezon, precum vișine, cireșe, zmeură, etc. Ideea de a pregăti această prăjitură a pornit de la faptul că aveam o caserolă mică de căpșuni pe care voiam să o utilizez într-un desert nu foarte complicat și mai la îndemâna tuturor.

Ingrediente:

4 ouă
150 g de zahăr
200 ml de lapte
100 g de unt
3 linguri de cremă de ciocolată (nutella)
300 g de făină
coaja de la o lămâie
o linguriță de praf de copt
200 g de căpșuni

Mod de preparare:

Ouăle se separă și albușurile se mixează cu zahărul. Se adaugă pe rând gălbenușurile și se continuă mixarea ingredientelor. Se încorporează apoi ciocolata topită împreună cu untul, laptele călduț și la final făina cernută cu praful de copt. Se adaugă și coaja rasă de lămâie și se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava mea e mai mică, de 20x30. Se distribuie deasupra căpșunile tăiate în jumătate și se coace prăjitura la o temperatură moderată. Se lasă să se răcească și apoi se porționează și se servește. 



Să vă fie de bine!
28 iunie 2013

Tartă cu vișine

Credeam că nu o să găsesc vișine aici, dar din fericire am găsit și am făcut o  tartă delicioasă. E aceeași rețetă ca la tarta cu cireșe, doar că i-am dat altă formă și am ales vișinele ca și compoziție. Se face tare ușor și e foarte bună, vă asigur de asta. Dacă vă plac deserturile  cu vișine, nu ezitați să o încercați.

Ingrediente pentru aluat:
250 g de făină
100 g de unt
100 g de zahăr
un ou

Pentru compoziția de vișine:
400 g de vișine fără sâmburi
150 g de zahăr
2 linguri de amidon
1/2 esență mică de migdale

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se adaugă într-un bol și se frământă până rezultă un aluat omogen care va sta la rece pentru minim 30 de minute. Untul trebuie să fie rece atunci când îl frământați cu restul ingredientelor.
Pentru compoziție se amestecă vișinele cu zahărul și esența de vanilie și se pun pe foc să se topească zahărul și să se formeze siropul. Se adaugă apoi amidonul, se amestecă și se lasă pe foc să se lege siropul rezultat de la vișine, amestecând din când în când să nu se ardă compoziția. Se lasă să se răcorească bine.
Se scoate aluatul și se întinde cu mâinile (varianta mai rapidă) într-o formă de tartă. Se păstrează o bucățică de aluat pentru grilaj. Se toarnă compoziția de vișine în tavă, peste aluat. Se formează din restul de aluat benzi cu ajutorul unei rozete pe masa de lucru unsă cu făină.  Se coace tarta la foc moderat până se rumenește. Se servește călduță sau rece. 


Să vă fie de bine!

25 iunie 2013

Prăjitură marmorată cu cireșe

Cunoașteți cu siguranță această prăjitură. Mulți dintre voi ați încercat-o, alții doar ați savurat-o. Ce mi-a plăcut cel mai mult la această prăjitură a fost stratul de brânză și cel de ciocolată. Am folosit brânza philadelphia și asta i-a dat un gust mai bun cremei, după părerea mea. Am folosit o tavă mai mică și din această cauză prăjitura a ieșit mai înaltă. E recomandat să folosiți una de 30x40 ca să iasă treaba bună :). Aflându-mă la prima încercare a acestei rețete, habar nu aveam cum avea să rezulte preparatul. E o prăjitură destul de consistentă, blatul se completează bine cu cireșele proaspete, cu brânza cremoasă și stratul crocant de ciocolată. Parcă mergeau puse niște cireșe și în stratul de jos, dar asta la următoarea prăjitură marmorată. Rețeta e ușor modificată de mine față de varianta găsită în revista Click.

Ingrediente pentru aluat:
250 g de unt
200 g de zahăr pudră
un zahăr vanilat
5 ouă
375 g de făină
150 ml de lapte
o linguriță de praf de copt
3 linguri de nutella (sau o lingură de cacao)
200 g de cireșe

Pentru cremă:
200 g de unt
200 g de zahăr pudră
un zahăr vanilat
o cutie de philadelphia
zeama de la 1/2 de lămâie

În plus: 
200 g de ciocolată neagră cu minim 50% cacao pentru glazură

Mod de preparare:

În primul rând se pregătește blatul din untul moale care se mixează cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se adaugă treptat gălbenușurile și se continuă mixarea ingredientelor. Se încorporează apoi albușurile bătute spumă tare în acest amestec, apoi jumătate din cantitatea de lapte și la final făina cernută cu praful de copt. Se toarnă 2/3 din acest aluat într-o tavă (30x40) tapetată cu hârtie de copt. În restul de aluat se adaugă nutella moale (topită) sau cacaua , laptele rămas și se amestecă bine de tot. Se întinde acest aluat peste cel alb din tavă. Se așază deasupra cireșele fără sâmburi și se apasă ușor în aluat. Se coace prăjitura la 160 de grade, timp de 40-45 de minute. Se lasă apoi se răcească înainte de a o scoate din tavă.

În acest timp se pregătește crema de brânză. Untul moale se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă crema de brânză, zahărul vanilat și zeama de lămâie. După ce s-a răcit prăjitura din tavă se întinde crema de brânză deasupra și se dă la rece până se întărește bine de tot. Eu am lăsat-o până a doua zi când am scos-o de la rece și am turnat deasupra ciocolata topită pe baie de aburi. Am realizat apoi cu o furculiță formele specifice acestei prăjituri. Nu degeaba se mai numește și prăjitura Valurile Dunării. 


Să vă fie de bine!
22 iunie 2013

Plăcintă cu dovlecei

Pentru că îmi plac dovleceii și pentru că nu m-am plictisit încă de ei, am pregătit o plăcintă cu dovlecei. Se pregătește ușor, e bună atât caldă cât și rece și nu-ți îngreunează stomacul. Dacă sunteți fani dovlecei și mai ales plăcintă cu dovlecei vă recomand să o încercați și voi în bucătăriile voastre. Dacă nu sunteți fani dovlecei, mare păcat, pentru că nu știți ce pierdeți. E sezonul lor așa că bucurați-vă de ei. 

Ingrediente:

800 g de dovlecel ras
200 g de cașcaval ras
150 g de făină
o linguriță de praf de copt
4 ouă
2-3 cepe verzi
2 căței de usturoi
o legătură de pătrunjel
câteva frunze de busuioc (opțional)
o legătură de mărar
1/2 pahar de ulei
1/2 pahar de lapte
sare și piper
unt și pesmet pentru uns vasul

Mod de preparare:

Dovleceii se spală și se dau pe răzătoare. Se scurg apoi de zeamă și se pun într-un bol. Dintr-un kilogram de dovlecei mie mi-a rezultat cam 800 g de dovlecel ras. Ceapa și usturoiul se toacă și se călesc până se înmoaie în puțin ulei de floarea soarelui. Se adaugă peste dovlecelul ras. 
Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă și aceasta în bol, la fel ca și restul ingredientelor: cașcavalul ras, verdeața tocată, gălbenușurile, uleiul și laptele. Se amestecă bine compoziția și se condimentează cu sare și piper. Albușurile se mixează spumă și se încorporează ușor în compoziția anterioară. Se toarnă amestecul într-un vas uns cu unt și tapetat cu pesmet. Se coace până se rumenește, la 180 de grade. Se servește caldă sau rece. E bună oricum, numai că plăcinta caldă nu o să reușiți să o tăiați frumos. E destul de moale. După ce se răcește se mai întărește. 


Să vă fie de bine!


20 iunie 2013

Tartă cu cireșe (rustică)

Dacă tot e sezonul cireșelor cum era să ratez tocmai o tartă cu aceste fructe minunate, mai ales că tartele dulci se numără printre deserturile mele favorite. Am avut și mai am încă niște cireșe super mari și super coapte, faine de tot. O minunăție! Am avut norocul să le primim de la o persoană care se ocupă cu recoltarea și distribuirea fructelor aici în Italia. Doar nu era să dau 6-7 euro în magazin pe un kilogram de cireșe :)). În caz că nu aveam în curte și nu primeam în dar de la persoane amabile, cumpăram așa un kiliogram de-o poftă. Nu știu de ce sunt atât de scumpe în magazin având în vedere că sunt cireși prin unele comune unde nu-i culege nimeni și îi asaltează păsările la greu. E un mister total pentru mine. Dacă dezleagă cineva misterul să-mi spună și mie. Revenind la tarta mea pot spune cu mâna pe inimă că a ieșit un deliciu. Nu vreau să mă laud, e doar purul adevăr. Ingrediente simple, muncă puțină (mai puțin scosul sâmburilor) și un desert neașteptat de bun. Încercați-l și voi și-mi veți da dreptate!

Ingrediente pentru aluat:
250 g de făină
100 g de unt
100 g de zahăr
1/2 esență mică de migdale
un ou

Pentru compoziția de cireșe:
800 g de cireșe fără sâmburi
150 g de zahăr
zeama de la 1/2  de lămâie
3 linguri de amidon

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tartă se amestecă făina cu zahărul, oul și untul rece până rezultă un aluat omogen și moale care se lasă pentru minim jumătate de oră la frigider.
Cireșele spălate și curățate de sâmburi se pun pe foc împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Se lasă să se topească zahărul și se adaugă amidonul. După ce s-a legat compoziția se oprește focul și se lasă să se răcorească.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde cu sucitorul pe o foaia de copt unsă cu făină. Se pune apoi într-o tavă rotundă cu tot cu foaia de copt. Se pune compoziția de cireșe în tavă și se îndoaie marginile aluatului. Se coace tarta la foc moderat până se rumenește frumos pe  margini. Puteți folosi și mai puține cireșe în compoziție. Eu nu m-am zgârcit :)). După ce s-a rumenit se lasă se răcească, apoi se scoate din tavă cu ajutorul foii de copt. Eu nu am avut răbdare să se răcească suficient și am tăiat-o cât a fost călduță. E la fel de bună și caldă și rece, numai că rece e mai ușor de manevrat. Dacă o savurați călduță aveți nevoie de o linguriță. Rece, în schimb e mai legată și mai închegată compoziția. 



Să vă fie de bine!
18 iunie 2013

Tort cu mere și frișcă

E atât de cald că nu-ți mai vine să stai în bucătărie printre oale și tigăi, darămite să mai aprinzi și cuptorul. Oricât de cald ar fi trebuie să mai și mâncăm, iar când e vorba de ceva dulce, trebuie să facem un efort să învingem căldura și să ne potolim pofta. În plus, tortul acesta e atât de simplu că nici nu aprinzi bine cuptorul că s-a și copt blatul. Iar compoziția de mere durează foarte puțin să o pregătești. Ideea a pornit de la faptul că aveam niște mere care nu se voiau mâncate, mai ales acum cu atâtea fructe de sezon, iar eu nu știam exact ce să fac cu ele. Deserturi cu mere am încercat o mulțime, cred că e cel mai popular fruct printre rețetele mele. Un tort cu mere rase era chiar o noutate pentru mine. Știam că nu are cum să nu fie un tort bun, de aceea l-am și făcut, iar acum vi-l prezint și vouă.

Ingrediente pentru blat:
4 ouă
4 linguri de zahăr
4 linguri de făină
un praf de sare
coaja rasă de la o lămâie
zahăr vanilat
unt și făină pentru uns forma

Pentru compoziție:
4 mere mari
100 g de zahăr
100 g de unt
3 foi de gelatină
o linguriță de scorțișoară

În plus: smântână lichidă pentru ornat

Mod de preparare:

Blatul este unul simplu, un aluat de pandișpan din 4 ouă pentru o formă mai mică. Gălbenușurile se mixează cremă cu cele 4 linguri de zahăr. Se încorporează apoi albușurile bătute spumă cu un praf de sare. La final se adaugă făina în ploaie, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Se toarnă compoziția rezultată într-o tavă cu inel detașabil, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace blatul la foc moderat, în funcție de cuptor, timp de 20 de minute. Se încearcă cu o scobitoare pentru a fi siguri că e copt. Se lasă să se răcească apoi se feliază în două.
Merele se curăță și se dau pe răzătoare. Se pun apoi la călit împreună cu zahărul, untul și scorțișoara. Înainte de a opri focul se adaugă gelatina înmuiată în prealabil în apă rece pentru 10 minute. Nu are nimic dacă merele încă mai conțin lichid când ați oprit focul. Acest lucru ajută la însiroparea blatului. Se lasă și compoziția de mere să se răcorească puțin, apoi se întinde între foile de blat. Se dă la rece tortul. 
Pentru ornat am folosit smântână lichidă pentru frișcă pe care am mixat-o pentru câteva minute cu 3 linguri de zahăr. Am îmbrăcat apoi tortul răcit bine în aceasta și am decorat cu feliuțe de măr. E recomandat să-l lăsați la rece peste noapte. Am uitat să precizez că eu am folosit ouă de țară pentru blat, de aceea a ieșit așa de galben.



Să vă fie de bine!
16 iunie 2013

Prăjitură rapidă cu cireșe

Am pregătit o prăjitură super simplă și rapidă (mai puțin scosul sâmburilor de la cireșe). Nu aveți cum să dați greș cu prăjitura aceasta, mai ales că are în compoziție praf de copt și în plus ouăle se bat separat. Reușită garantată :)). Se poate face și cu vișine, asta dacă vă tentează să o încercați. E perfectă pentru ideea de desert rapid, dar și pentru cei care nu agreează lucrurile complicate :). Rețeta am găsit-o tot într-o revistă Click.

Ingrediente:

3 ouă
225 g de zahăr
150 ml de lapte
300 g de făină
o linguriță de praf de copt
un praf de sare
un pliculeț de zahăr vanilat
500 g de cireșe curățate
zahăr pudră

Mod de preparare:

Se separă ouăle și gălbenușurile se mixează cremă cu zahărul. Se încorporează laptele rece și albușurile bătute spumă cu un praf de sare. La final se adaugă faina cernută cu praful de copt, zahărul vanilat și se încorporează bine de tot. Se toarnă compoziția rezultată într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. 
Deasupra se așază cireșele și se dă prăjitura la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. După ce s-a copt, se lasă să se răcească apoi se porționează și se servește. Simplu, nu?


Să vă fie de bine!


12 iunie 2013