Probleme la nunta cu formatia

Atunci cand vine vorba de organizarea unei nunti, pe langa alegerea localului, a fotografului si a meniului esti confruntat cu o alta alegere foarte importanta, alegerea formatiei.

De ce formatie si nu DJ?

Pentru a face economii, multi aleg sa angajeze doar un DJ, fara o formatie care sa cante live, dar aceasta nu este deloc alegerea buna pentru ca oricat de bun ar fi un DJ, nu poate sa se compare cu energia pe care o poate aduce o trupa live. Trupa va simti atmosfera si se va adapta mult mai bine in punctele cheie ale nuntii. De asemenea, o trupa poate aduce si improvizatii versurilor, spectacol coregrafic si cu siguranta invitatii tai se vor simti mult mai bine.

Cum alegi formatia potrivita?

Exista foarte multe criterii pe baza carora iti poti alege trupa/formatia care va canta la nunta ta. Poate cele mai importante dintre ele sunt reprezentate de factorul economic si mai apoi de gusturile tale in materie de muzica. Nu trebuie sa uiti insa ca trebuie sa ti cont si de preferintele muzicale ale invitatilor tai pentru ca pana la urma si ei trebuie sa se simta bine. Asadar, trebuie sa alegi o formatie care poate interpreta cu succes mai multe genuri muzicale, pornind de la muzica populara, la cea pop sau chiar cover-uri dupa piesele de la radio.

Ce faci dupa ce stii ce formatie vrei sa inviti la nunta ta?

Cei mai multi dintre noi probabil s-ar gandi sa contacteze formatia in mod direct. Ei bine, acest lucru este foarte gresit pentru ca in acest mod garantia ca formatia va respecta in totalitate contractul este foarte mic si pot aparea foarte multe probleme, pornind de la neprezentarea unora dintre membri la nunta, la proasta functionare a sistemului de sonorizare.

Cel mai bine este sa contactezi impresarul sau managerul formatiei, in acest mod te asiguri ca formatia va respecta contractul si ai ca garantie reputatia impresarului. Pe langa acest lucru, un impresar va poate face recomandari in functie de preferintele dumneavoastra, puteti obtine preturi mai bune si in cazul in care ceva neasteptat se intampla cu formatia (ex: unul dintre membri se imbolnaveste), un impresar este cea mai in masura persoana sa inlocuiasca formatia pentru nunta dumneavoastra sau sa gaseasca un inlocuitor pentru acel membru.

In concluzie, atunci cand alegeti formatia pentru nunta trebuie sa tineti cont de atmosfera pe care o poate face o trupa live, preferintele muzicale pe care le au invitatii si sa incheiati un contract cu impresarul trupei pentru a va asigura ca totul va decurge conform planului pe care l-ati facut in prealabil.