Ingrediente pentru:

  • 300 orez
  • 3 fire busuioc verde
  • 200 mazare
  • 300 rosii cherry
  • un praf sofran
  • sare
  • piper alb macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o legatura patrunjel

Mod de preparare:

Se alege orezul, se trece prin cteva ape si apoi se pune sa fiarba ntr-o cratita, cu trei cani de apa.
Se adauga sare si un praf de piper si se lasa la foc potrivit.
Dupa ce a fiert orezul, se pune un praf de sofran.
Se amesteca usor ca sa nu se zdrobeasca si se acopera cu un capac.
Rosiile cherry se spala, se taie feliute potrivite si se calesc mpreuna cu mazarea fiarta n uleiul de masline ncins.
Se adauga busuioc verde si patrunjel tocat marunt, apoi se nabusa att ct sa-si lase aromele.
Orezul se amesteca cu legumele calite, se condimenteaza daca mai este nevoie cu sare si se serveste ornat cu frunzulite de busuioc verde.