O solutie practica de a te muta

Uita de facutul bagajelor si de cutiile care iti aglomereaza portbagajul masinii, atunci cand te muti! Acum, mai mult ca niciodata, exista firme specializate in transport mobila. O astfel de firma se poate ocupa de absolut tot ce inseamana “transport bagaje si lucruri personale”. Multe firme in domeniu au mai adaugat si alte servicii in oferta lor si nu este rar sa intalnim firma care poate sa ofere si servicii in afara tarii. O astfel de firma de mutari este un “as” in maneca oricui decide sa se mute, deoarece costurile sunt minime, iar intreaga operatiune se poate face intr-un singur transport.

Una dintre cele mai mari probleme cu incercarea de a muta toate lucrurile pe cont propriu este incercarea de a nu deteriora nimic pe parcurs. Fara a infasura in mod corespunzator articole fragile, acestea ar putea sa se deterioreze inainte de a fi chiar incarcate in camion. Echipa de profesionisti in mutari va infasura cu atentie fiecare dintre acele articole si apoi le va ambala in interiorul autoutilitarei, astfel incat acestea sa nu se deplaseze in timpul tranzitului.

Poate cea mai mare problema atunci cand vine vorba de mutarea dintr-o casa in alta este momentul in care mutarea este perfecta. Daca va vindeti casa si aveti de-a face cu un cumparator care are probleme financiare in ultimul moment, ar putea intarzia mutarea zile sau saptamani. Daca noua casa pe care ati cumparat-o nu este pregatita in ziua in care va preluati casa, o intarziere poate face dificila ambalarea si deplasarea in consecinta. O buna companie de mutari poate prelua monila din timp si va poate feori spatii de depozitare in care sa asezati mobila pana cand mutarea va fi finalziata.  

In ultimele saptamani de la vanzarea casei, va trebui sa va intalniti cu agentul imobiliar, cu notarul si chiar cu noii cumparatori. Exista lucrari care trebuie abordate si detalii despre utilitati care trebuie tratate, ca sa nu mai vorbim de alte acte si probleme. Compania care se ocupa de mutari se poate concentra pe ambalarea bunurilor tale in timp ce tu iti rezolvi toate afacerile.

Daca iti muti bunurile pentru prima data, este posibil sa fii nevoit sa te ocupi cu partea ta de provocari. Poate ca masina pentru transport era prea mica pentru ca totul sa se potriveasca, ori acesta s-a stricat in timpul deplasarii sau lucrurile s-au deteriorat in timpul deplasarii in interiorul camionului. Insa, cu o companie profesionista si cu angajati pregatiti fiecare dintre aceste cazuri se poate rezolva si evita.

Raspunsul prompt este important. Un apel telefonic si firma de mutari trimite un reprezentant pentru evaluarea tuturor bunurilor tale. Mai ales cand este vorba de mobilier si aparate de lux, precum si piese de epoca. Poti obtine sau nu o oferta la fata locului. Poate fi necesara o a doua vizita, caz in care, de asemenea, te poti astepta ca reprezentantul sa vina rapid. Dupa ce confirmi ofertele, echipa de mutari poate trece la actiune in doar cateva ore, iar camioneta sau camionul va fi la dispozitia ta impreuna cu un echipaj.