Fun facts despre filmul Mulan

Filmul de actiune Mulan, o aventura a unei curajoase tinere care se deghizeaza in barbat sa poata fi primita in armata care lupta pentru dreptate, este intocmai ca o tapiserie chinezeasca: realizat in cele mai mici detalii autentice, cu grija pentru detalii si istorie.

Iata si detaliile de productie care il fac cu totul special:

  • Pentru a realiza scenele de lupta producatorii au apelat la echipe specializate de cascadori din China, Kazahstan, Mongolia, Noua Zeelanda si Australia. Respectivele scene au inclus mai multi actori principali, o multime de 100 de figuranti si o sumedenie de cai.
  • Cincizeci de calareti din Kazahstan si Mongolia au performat super cascadorii in sa, unii dintre ei putand chiar sa calareasca cu spatele si, in acelasi timp, sa traga sageti cu arcul. Prezenta oamenilor si cailor in scenele de lupta confera autenticitate din plin imaginilor.
  • In total, 90 de cai au fost folositi in film, inclusiv calul folosit ca rezerva pentru armasarul lui Mulan, Black Wind. Iar pregatirea cailor pentru filmari a durat cateva luni.
  • Sabia care apare in film este realizata in stilul Wushu, un gen de sabie foarte dificil de manevrat.
  • Filmarile au avut loc in peste 20 de locuri in China, inclusiv in provinciile Hubei, in asa-numitele Nisipuri care canta din desetul Mingsha din provincia Xinjiang, Parcul National Geologic Zhangye Danxia, satul Mazar in Dunhuang, Jiuquan in provincia Gansu si, fireste, studiourile din provincia Zhejiang din estul Chinei.
  • Aproape 4.000 de arme au fost facute pentru film, fiind folosite diferite materiale ca aluminiu, uretan, etc.
  • Armura si heraldica pentru “Mulan” au mai inclus scuturi de infanterie, sulite, sageti, arcuri, sabii Jian cu dublu tais, sabia lata Dao si pumnalul Kapinga pe care le manuieste Bori Khan, alaturi de infricosatoarele pumnale ale lui Xianniang.
  • Imaginile cu animale alese pentru heraldica au fost inspirate in istoria dinastiei Tang. Armura comandantului Tung, casca, cureaua, de exemplu, sunt decorate cu imagini cu broaste testoase. Iar hainele de lupta (cum ar fi tunica verde) ale imparatului cuprind imagini cu dragoni si nori.
  • Crearea costumelor s-a facut la un inalt nivel: peste 40 de oameni au croit hainele timp de trei luni. Costumele includ: 1104 accesorii de purtat pe cap, 250 de palarii produse in China, 1114 tinute complete pentru figuranti, 590 pentru Orasul Imperial, 100 pentru scenele din satul Tulou. Acestora li se adauga 281 de seturi de armuri chinezesti, 730 pentru rourani si trei-cinci costume facute pentru fiecare dintre cei 50 de actori.

Actiunea din super productia Mulan merge pe urmele lui Hua Mulan, fiica unui batran luptator, care se deghizeaza in barbat si ii ia locul tatalui sau in armata gata de lupta, cu ajutorul dragonului de incredere al familiei, Mushu.

Regizat de Niki Caro, Mulan este distribuit in Romania de Forum Film Romania si are premiera in cinematografe in data de 27 martie.