Formele de prajituri fac desertuile mai gustoase

Cu totii iubim prajiturile de casa, mai ales cand sunt facute dupa o reteta de familie cu ingrediente aromate. Insa prajiturile sunt si mai apetisante daca folosim forme pentru a da frau liber imaginatiei. Folosind forme pentru prajituri putem sa ne impresionam oaspetii si sa ii facem pe cei mici sa pofteasca si mai mut la biscuitii de casa sau la checurile in forma de masina sau floare. Desigur, exista o multime de alte forme pentru un numar impresionant de prajituri. In mod obisnuit, tavile traditionale patrate, dreptunghiulare sau circulare sunt alegerea standard pentru coacerea multor tipuri diferite de prajituri. In timp ce tavile traditionale pentru torturi sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, toate au laturi inalte, drepte si fund plat, oferind prajituri pe care le puteti taia sau modela pentru a le face nivelate, apoi a le aseza straturi. Prajiturile coapte in tava traditionala sunt panze ideale pentru decoratorii de prajituri si pentru cei care invata cum sa realizeze un tort.

Tavile pentru tort cu forma de arc au fundul detasabil si laturile reglabile, care sunt fixate cu o clema. Odata ce tortul este racit, pur si simplu deschideti clema pentru a elibera partile laterale. Puteti lasa apoi partea inferioara a tavii sub tort in timp ce serviti sau puteti sa o scoateti cu atentie.

Matritele din silicon sunt utilizate pentru a face prajituri mici si alte produse de patiserie si sunt o modalitate excelenta de a face mai multe deserturi uniforme la un moment dat. Materialul lor flexibil din silicon va permite sa indepartati cu usurinta deserturile din matrita dupa ce s-au racit. Acest silicon este sigur pentru cuptor si nu necesita captuseala ca multe alte tavi, dar ungerea usoara a matritei inainte de coacere poate aduce beneficii unor retete.

Produsele de copt din silicon sunt disponibile intr-o varietate de forme si dimensiuni si puteti investi chiar si in covoare din silicon pentru a optimiza toate retetele voastre la cuptor.

Tavile Bundt au gauri in centrul lor pentru a face prajituri in forma de inel. Aceste prajituri sunt coapte cu capul in jos in tava si intoarse pentru indepartare dupa ce sunt racite. Drept urmare, tavile Bundt au, de obicei, fie funduri bombate pentru a face un tort rotunjit, fie funduri unghiulare pentru a crea prajituri cu modele complicate. Gaura din centrul cratitei determina, de asemenea, coacerea prajiturilor adanci mai repede si mai uniform decat prajiturile rotunde standard de aceeasi dimensiune.

La fel ca tavile pentru tort noi, tavile Bundt au, de obicei, multe forme minunate pentru prajituri. Spray-urile de copt sunt ideale pentru acoperirea fiecarui unghi al acestor tavi unice, astfel incat tortul vostru sa nu iasa cu bucati lipsa. Cu mai multe masuri pentru aluat, cupcake, aceste tavi va permit sa coaceti mai multe prajituri mici simultan. In timp ce portiile variaza, o tava standard pentru briose are spatiu pentru a face o multime de cupcakes. Atunci cand sunt asociate cu vase de copt, aceste tavi va pot ajuta sa produceti mai multe portiuni identice care se elibereaza cu usurinta. Cu atatea forme din silicon imaginatia nu are nicio limita atunci cand vine vorba de forme pentru prajituri!