Daca s-a intamplat sa cititi o carte scrisa de misteriosul Radu Cinamar, este posibil sa va fi schimbat deja perceptia despre lumea in care traim. Daca nu ati citit insa, si va pasioneaza acest gen de carti, despre mistere, OZN, conspiratii si descoperiri aprope magice, atunci ar trebui sa incepeti sa lecturati macar una din cartile acestui autor.

Numele autorului este de fapt un pseudonim. Cei care cunosc adevarata identitate a autorului, probabil nu ne vor dezvalui niciodata secretul. Cert este ca lucrarile sale, Viitor cu cap de mort, 12 zile – O initiere secreta in taramul tainic al zeilor, Misterul din Egipt – Primul tunel, Pergamentul secret – Cinci tehnici initiatice tibetane, In interiorul Pamantului – Al doilea tunel, Geneza uitata si Cristalul eteric – Al treilea tunel, au starnit multe controverse. Regasim astfel teorii si nu numai despre lucruri ce erau speculate de mult timp, dar si informatii despre descoperiri recente. Desigur, multe dintre aceste descoepriri, efectuate chiar pe teritoriul Romaniei, nu au fost dezvaluite oficial publicului, existand doar un grup restrans de persoane care incearca sa arate lumii ceea ce se afla in muntii nostri. 

Este vorba despre descoperirea facuta in muntii Bucegi, in anul 2003, cand un satelit al Pentagonului, folosit pentru spionajul geodezic, bazat pe tehnologia bionica si unde de forma, a descoperit o unitate separata intr-o zona specifica din Muntii Bucegi. Spatiul gol din interiorul muntelui nu avea corespondenta cu exteriorul si parea ca este sculptat din interior, de catre fiinte inteligente. Cu siguranta nu era vorba despre o pestera. Scanarea prin satelit a muntelui a relevat doua bariere energetice majore. Aceste bariere erau facute din energie artificiala. Prima era ca un zid energetic, care bloca accesul la tunel, in timp ce cea de-a doua avea forma de cupola (sau emisfera) si era situata la capatul opus al tunelului, aproape de centrul muntelui. Tunelul si cupola erau aliniate ciudat cu formatiunile de stanca din varful muntelui, si anume cu „Babele” si „Sfinxul din Bucegi”. Aici au fost facute descoperiri incredibile, pe care o parte din cartile acestui autor vi le vor dezvalui.

Sunt interesante si teoriile despre Geneza, pe care le ragsim in cartea “Geneza uitata”. Desigur, pentru iubitorii genului, este imposibil sa nu fie purtati cu gandul la predecesorul lui Cinamar, Zecharia Sitchin, cu a lui “Intoarcerea la geneza”. In “Geneza uitata”, subiectul principal al cartii il reprezinta subiectul originii adevarate a omului si a evolutiei sale de-a lungul erelor. Este vorba despre o evolutie mai mult decat complexa si misterioasa. Sunt explicate in aceasta lucrare si alte aspecte controversate, care fie nu au fost cunoscute niciodata sau au fost considerate simple povestiri mitologice. Vorbim despre Atlantida, Troia, Shambala, Hiperborea etc.

Tot ceea ce este prezentat in carte va va face sa vedeti altfel lucrurile. Sunt subiecte care va vor intriga si poate chiar bulversa pentru ca sunt atat de diverse. De asemenea, acuratetea explicatiilor oferite, care imbina cunoasterea ezoterica pura cu anumite elemente stiintifice, va va lasa cu gura cascata. 

Ultima carte, “Cristalul eteric – Al treilea tunel”, aparuta de curand, incheie un ciclu numerologic si prezinta al treilea tunel din Muntii Bucegi (ce face parte din descoperirea despre care am discutat mai sus), pe care autorul l-a explorat abia in anul 2015. Apoi discutia se indreapta catre o colaborare inedita cu orasul subteran Apellos, dar si cu natiunea americana.

Autorul ne mai ofera in acest volum date suplimentare despre enigmaticul alchimist Elinor. Mai mult, Cinamar aduce ipoteze halucinante despre originea Lunii. Totul este explicat in amanunt si in ordine cronologica, la fel ca si in volumul prezentat anterior, “Geneza uitata”.

Toate cartile misteriosului autorului sunt fascinante, bulversante si cu greu le veti putea lasa din mana odata ce ati inceput sa le lecturati.