Cum trec zambete pe langa tine

Uneori te concentrezi atat de mult pe atingerea unui obiectiv incat nu dai atentie tuturor actiunilor si sacrificiilor pe care le faci ca sa ajungi acolo. Cu privirea fixata pe un scop uiti de micile detalii din viata, trec zambete pe langa tine si pari ca ai ochelari de cal.

Uiti sa spui multumesc celor dragi, „buna dimineata, te iubesc” se transforma intr-un „neata” sec si ajung sa zambesti doar in pozele de pe facebook.

Atunci cand alegem un drum in cariera profesionala toti tindem sa acordam foarte multa atentie doar acelei parti din viata noastra si ajungem sa ne vedem cu cei dragi doar pe skype si ignoram evenimentele din viata care ne fac cu adevarat fericiti.

O promovare poate sa fie prilej de sarbatoare dar nicidecum mai mare decat nunta fratelui sau a sorei tale. Fa-ti timp si bucura-te de momente pentru ca timpul trece (adevar general valabil, nu-i asa?).

Nu spun ca a face o cariera nu este un lucru important in viata fiecaruia, dar trebuie sa tii cont ca fiecare lucru are un pret si in majoritatea timpului nu e vorba de bani, ci de timp, iar timpul e cea mai scumpa unitate de dat la schimb.

Exista oameni care isi dau seama abia la 50 de ani ca toata viata lor au petrecut-o gandindu-se doar la bani si la cariera si au ajuns sa regrete asta. Bineinteles, exista si exceptii, oameni care au o relatie mai stransa cu banii decat cu orice alt om si de cele mai multe ori relatia asta se transforma intr-o nevoie de a strange cat mai mult, chiar daca niciodata nu va avea timp sa-i foloseasca pe toti.