conecta mai usor cu natura

Trecem printr-o perioada grea si am observat ca din ce in ce mai multi dintre noi au nevoie sa se conecteze cumva cu natura, dincolo de cei 4 pereti a-i camerei sau a-i biroului.

Asadar, am cautat pe net, m-am documentat, dar va zic si din experienta cum va puteti conecta in perioada asta cu natura.

Creaza-ti un spatiu natural in casa sau la birou

O idee buna este sa iti creezi un spatiu in concordanta cu natura in apartament sau la birou. Acesta poate fi un simplu coltisor cu un puf si plante in jur sau un balcon amejanat cu plante si decorat folosind cat mai multe elemente naturale.

La birou situatie e putin mai diferita deoarece nu ai foarte mult spatiu cu care sa lucrezi. Aici, spre exemplu. poti aduce cateva plante pe care sa le cresti pe birou. Recomandarea mea ar fi suculentele deoarece rezista foarte bine si nu iti vor simti prea mult lipsa nici in perioada concediilor.

Fa miscare in aer liber

O alta varianta de a te conecta cu natura este sa renunti la mersul la sala sau sa combini mersul la sala cu miscarea in aer liber. Corpul nostru are nevoie de antrenament pentru a fii sanatos, iar antrenamentul in aer curat te va ajuta mult mai mult. In plus fata de asta, exercitiile intr-un mediu linistit unde esti incojurat de iarba si copaci te pot ajuta si mai mult sa te relaxezi.

Ia cina afara

Nu este nici o rusine daca te opresti pe o bancuta in parc si iei cina de pranzi acolo. Nu spune nimeni ca trebuie sa te intorci de fiecare data in bucataria biroului pentru a manca.

Fa-ti o gradina

Aici ma adresez celor care stau la casa, dar si celor care au balcoane mai spatioase si isi pot face mici petecuri de verdeturi.

Indiferent de cat de mare sau mica este gradina pe care o faci, faptul ca ai grija de plante pe care tu le-ai plantat cu sigurante te va face sa te simti mai aproape de natura.