Cum sa iti uiti fostul iubit

1. Trebuie sa retii ca este ok sa plangi. Este chiar normal si indicat. Accepta-ti durerea. Te va ajuta sa scapi de frustrari, de apasare si de o parte din probleme. Negarea este un proces normal dar acceptarea situatiei este cheie pentru a depasi aceasta perioada.

2. Analizeaza ce s-a intamplat. Indiferent de cine poarta vina, trebuie sa analizezi motivul despartirii. Clarifica cu ce ati gresit amandoi si cum ai putea folosi aceasta informatie pentru a te schimba pe viitor. Omul invata din greseli si, in acest caz, din despartiri.

3. Vorbeste cu prietenii. S-a incheiat o relatie, dar e momentul sa-ti restabilesti relatia cu prietenii tai, cu oamenii care tin la tine si care te iubesc. Inconjoara-te de acesti oameni – ei iti vor oferi un umar pe care sa plangi, te vor consola si te vor ajuta sa te repui pe picioare.

4. Ia-ti un hobby nou. Incearca sa-ti distragi atentia de la ce e evident si gaseste un nou hobby – fitness, aerobic, tenis, dansuri sau un invata o limba straina. Iesi la filme, viziteaza localuri si locuri noi, citeste o carte si bucura-te de aceste lucruri cu prietenii tai.

5. Fa curatenie. O despartire inseamna sfarsitul unei etape din viata ta si inceputul unei alteia. Deranjul sau lipsa curateniei poate ducea la acumularea de stres. Curata-ti apartamentul sau camera, organizeaza-ti lucrurile si biroul sau muta mobila. Fa-ti viata mai usoara, mai frumoasa, adu ceva nou in ea si treci peste ce-a fost.

6. Scapa de amintiri. Multe locuri iti amintesc de fostul tau iubit: o melodie, un loc, un miros, un cantec. Unele dintre ele functioneaza in subconstient, aducand la suprafata amintiri neplacute. Aduna toate lucrurile care-ti aduc aminte d el , strange pozele intr-un folder special si arhiveaza-le sau sterge melodiile voastre. Va fi o vreme sa revii asupra lor mai tarziu dar acum trebuie sa uiti de ce a fost.

7. Gandeste pozitiv. A trecut si acum ca esti din nou singura ai sansa de a gasi pe cineva nou si diferit. E sansa pentru un nou inceput. Ia in considerare zicale ca: “ce nu te omoara, te face mai puternica”, “totul se intampla pentru un motiv” sau “are balta peste”.

8. Fa-ti poftele. Fa toate lucrurile care te fac sa te simti bine: ciocolata, un maraton de cumparaturi, masaje sau o baie cu spuma. Aloca-ti timp numai pentru tine.

9. Zambeste. Gaseste motive care sa te faca sa zambesti, oricat de simple ar parea. Coloana sonora este un aspect foarte important in regasirea zambetului. Muzica iti influenteaza starea de spirit si iti reda speranta, te fac sa zambesti si sa speri. Au fost facute destule melodii pentru despartiri.

10. Munceste. Daca pana acum ti-ai neglijat probabil cariera, acum e timpul sa te dedici proiectelor, sa te faci remarcata la serviciu si, cine stie, sa fii promovata.