zi de munca mai productiva

Atunci cand cauti sa fii cat mai productiv ala munca, este foarte important sa te gandesti la felul in care iti incepi ziua.

1. Dormi bine cu o seara inainte

Dimineata ta incepe imediat ce-ti suna alarma la ceas. Daca se intampla sa nu fi dormit mai mult de 4 ore, este foarte posibil sa ai mari dificultati in a fi productiv in ziua respectiva.

2. Fa cateva exercitii fizice in fiecare dimineata

Daca te obisnuiesti sa iti faci timp pentru cateva serii de flotari, abdomene, genuflexiuni sau poate 15-20 de minute de alergat dupa ce te-ai trezit, iti vei intra mai usor in ritm si te vei simti mult mai bine.

3. Micul dejun

Nu sunt multe de spus despre asta, in afara faptului ca importanta acestuia a fost studiata si dovedita. Asa ca nu sari peste micul dejun decat in cazuri extreme!

4. Stabileste exact care sunt activitatile productive

Stai putin si gandeste-te la: ce trebuie sa faci azi, ce aveai de facut si ai tot amanat, ce ai vrea sa faci azi.

Dupa ce ai facut asta, alege activitatile care ar face cea mai mare diferenta. Acestea trebuie sa fie pe lista ta de activitati si asupra lor trebuie sa te concentrezi pentru ca ziua ta sa fie una productiva.

5. Pregateste-te de munca

Dupa ce ti-ai terminat rutina de dimineata, ai luat micul dejun, ti-ai clarificat obiectivele, etc… e timpul sa te pregatesti de munca.

Chiar daca lucrezi de acasa sau de la birou, scopul este sa te separi de tot ceea ce ti-ar putea distrage atentia si sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut.

Odata ce ai facut aceste lucruri, iti va fi mult mai usor sa te detasezi de lucrurile care nu au legatura cu munca.