deschizi culoarea parului

Daca vrei sa iti deschizi nuanta parului in mod natural, fara a mai folosi vopsele sau decoloranti toxici ce afecteaza sanatatea parului, poti incepe sa folosesti anumite remedii casnice ce vor reusi sa iti transforme nuanta parului in cea dorita de tine.

Cum actioneaza sucul de lamaie pentru a-ti deschide nuanta parului?

Sucul de lamaie creeaza fotosensibilitate, o reactie accentuata la razele ultraviolete ale soarelui. Lamaia este foarte acida, asa ca atunci cand o vei aplica pe parul tau, va schimba pH-ul acestuia. Caldura de la soare va forta cuticulele de par sa se deschida, permitand sucului de lamaie sa actioneze asupra pigmentului din par.

Pentru a te bucura de rezultate cat mai bune, este recomandat sa diluezi sucul de lamaie cu apa, pentru a-l proteja. Intotdeauna trebuie folosit sucul de la lamaile proaspat stroarse. Amestecul de suc de lamaie cu apa calduta se pun intr-o sticluta cu pulverizator.  Dupa ce se pulverizeaza pe par, este necesar sa stai aproximativ 30 de minute la soare, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. Daca parul este mai inchis la culoare, atunci poti creste durata cu inca 10 minute.

Cheia pentru a face ca sucul de lamaie sa deschida culoarea parului este sa stai la soare. Pentru a inchide cuticulele de par, clateste parul in apa rece, evitand astfel deteriorarea lui.

Foloseste ulei de masline pe post de balsam

Deoarece sucul de lamaie este un astringent natural cu un nivel acid ridicat, acesta va tinde sa-ti usuce parul, asa ca vei dori sa folosesti un produs natural pentru a-l face moale si fin la atingere. Pentru un balsam de par foarte natural, poti alege uleiul de masline.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa aplici uleiul de masline pe par, sa il lasi pe par pentru aproximativ 10-15 minute, apoi sa speli parul normal.

O varianta foarte buna de a hidrata parul si de a-I deschide nuanta este aceea de a amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline. Aceasta combinatie iti va proteja parul impotriva uscarii.

Dupa ce ai aplicat amestecul pe par, este recomandat sa stai la soare pentru 30-60 de minute, in functie de nivelul de decolorare dorit.

Ceai de musetel pentru o nuanta mai deschisa

Ceaiul de musetel ofera o nuanta deschisa foarte placuta parului. Se pot folosi plicuri de ceai obisnuite pentru a face amestecul foarte usor de aplicat.

Este necesar sa se faca un ceai concentrat din 4-5 pliculete de ceai, iar cu ajutorul unui pulverizator, amestecul trebuie aplicat pe tot parul. Acest element de iluminare este activat de soare, de aceea este necesar sa se stea in lumina naturala a soarelui pentru 30-60 de minute. Procesul trebuie repetat zilnic pana se obtine nuanta dorita.

Indiferent de metoda pe care o vei folosi, aceasta este mult mai buna pentru parul, pielea si portofelul tau. Iar daca rezultatul nu iti va fi pe plac, nu va dura o perioada prea mare de timp pentru ca parul sa revina la normal, asa cum se intampla in cazul produselor chimice.