Clatite simple

Ingrediente

  • 250 grame de faina;
  • 4 oua;
  • 240 ml lapte;
  • 240 ml apa, apa minerala sau sifon;
  • 30 grame unt topit;
  • 2 lingurite zahar ( doar pentru umpluturi dulci);
  • putina sare (un sfert de lingurita);
  • cateva linguri de ulei pentru prajit.
Clatite simple

Mod de preparare

Amestecam ouale cu faina intr-un bol adanc cu un tel.

Treptat adaugam laptele si apa amestecand cu grija sa nu se faca cocoloase.

La final adaugam sarea si untul si amestecam pana cand obtinnem un aluat cremos si subtire.

Apoi lasam aluatul sa se odihneasca timp de aproximativ 20 de minute.

Intr-o tigaie teflonata incingem uleiul la foc mediu.

Adaugam un polonic mic de aluat apoi rotim din incheietura mainii in sens circular pentru ca aluatul sa acopere toata suprafata tigaii.

Dupa aproximativ 2 minute deprindem marginile clatitei cu ajutorul unei spatule si o intoarcem pe cealalta parte aproximativ un minut. La fel procedem cu celelalte.