Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata

Crusta: 250 gr biscuiti integrali, 1 lingura cacao, 100 gr unt si 2 linguri lapte.
Crema de ciocolata: 150 gr ciocolata neagra, 150 gr lapte condensat si 25 gr unt.
Crema de branza: 400 gr crema de branza, 200 gr lapte condensat, 2 oua, 1 lingura suc de lamaie si 1 praf de sare.
Pentru décor: smantana pentru frisca, bomboane de ciocolata sau fructe
Timp de preparare: 40 min.
Timp de coacere: 1 ora

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie maruntim biscuitii. Topim untul, il racim putin si impreuna cu laptele si lingurita de cacao incepem sa amestecam biscuitii pana vom obtine un aluat cu o compozitie maleabila. Tapetam tava cu hartie de copt, punem biscuitii in tava si apasam bine pe intreaga suprafata a tavii, inclusiv pe lateralele tavii. Punem tava la frigider si ne ocupam de crema tortului.

Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele condensat la foc mic pana se creaza un amestec omogen pe care il il turnam peste crusta din frigider. Il punem iarasi la frigider la rece.

Cu ajutorul unui mixer amestecam crema de branza impreuna cu laptele condensat timp de 2-3 minute. Adaugam ouale pe rand mixand in continuare. Adaugam sarea si sucul de lamaie si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza. Turnam aceasta crema peste ciocolata apoi introducem prajitura la cuptor pentru o ora. Cand este gata oprim cuptorul si lasam cheesecake-ul inca 2 ore in cuptor cu usa usor intredeschisa. Il punem apoi la frigider pentru minim 6 ore.

Pentru décor, amestecam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana cand devine un amestec spumos. Turnam compozitia peste cheesecake apoi o decoram cu bomboane de ciocolata sau fructe, dupa preferinta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *