Ingrediente chec

  • 9 oua
  • 11 linguri de apa calduta
  • 9 linguri de ulei
  • 21 linguri de zahar
  • 20 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • Bicarbonat

Mod de preparare Chec

Separam albusurile de galbenusuri. Batem cu mixerul albusurile pana stau pe paleta mixerului. Pe rand adaugam apa calduta, uleiul, si galbenusurile. Adaugam tot cate 2 linguri de zahar si mixam bine dupa fiecare. La final adaugam faina mixand usor, si sa nu uitam de bicarbonatul care il stingem cu putin otet si il bagam in compozitie. Dupa ce compozitia este omogena luam intr-un castronel  vreo 6-7 linguri din compozitie si o amestecam cu cele 2 linguri de cacao. Forma de chec o tapetam cu faina dupa care turnam compozitia iar deasupra cu ajutorul unei linguri punem compozitia cu cacao. (Ai nevoie de 2 forme de chec pentru ca reteta este pentru 2 checuri). Punem checul la copt 30-40 de minute.