Ce este un motostivuitor

Motostivuitorul un echipament folosit zilnic in diferite industrii pentru a muta obiecte grele. Este o masinarie care chiar face diferenta in viata lucratorilor. Fie ca vorbim de un santier imobiliar sau o fabrica, motostivuitorul mereu isi va gasi un loc. Depozitul de stivuitoare este sursa cea mai buna pentru a cumpara motostivuitoare de inalta calitate de la brand-uri recunoscute! 

Ce este un stivuitor? 

Prin definitie, stivuitorul este un dispozitiv de ridicare si de manipulare destinat transferului incarcaturilor in fabrici sau depozite. Pe piata exista un numar mare de optiuni de masini de ridicat care permit incarcarea, descarcarea si transportul marfurilor catre locurile de depozitare. In functie de nevoile specifice ale sectoarelor, dar mai ales in functie de utilizarea pentru care sunt destinate aceste masinarii, alegerea poate diferi de la o companie la alta. Oricare ar fi masurile pe care doriti sa le adoptati, exista cateva reguli principale care sunt esentiale pentru a intelege cum sa alegeti un motostivuitor de calitate.

Un Motostivuitor este destinat utilizarii intense. Motostivuitorul de  teren este capabil sa ridice incarcarile de la 1 la 50 de tone. Se adapteaza unui numar mare de distante, indiferent de tipul de teren. Este apreciat pentru versatilitatea si robustetea sa, dar si pentru viteza sa. 

Motostivuitorul portabil: la fel de eficient ca stivuitorul de terenul in ceea ce priveste capacitatea de incarcare, deci ofera aceleasi functii, este potrivit pentru utilizare grea si se adapteaza tuturor distantelor cu avantajul de a avea o versatilitate mare, viteza buna si robustete dovedita. Poate fi folosit si pentru recuperarea marfurilor depozitate la inaltime in depozite, in companii de logistica sau chiar in centrele de distributie.

Stivuitorul: ideal pentru manipularea, ridicarea si stivuirea incarcaturilor cu o greutate cuprinsa intre 1 si 2 tone, stivuitorul este potrivit si pentru utilizare grea. Ofera avantajul unei facilitati mari de acces la spatii stranse si este apreciat si pentru viteza sa, desi este eficient doar pe solul amenajat cu o panta de cel mult 5 pana la 10%. Este ideal pentru a plasa marfurile pe rafturile cu o inaltime moderat redusa.

Motostivuitorul cu telecomanda: ideal pentru manipulare, ridicare si stivuire, acesta ofera o capacitate de incarcare de aproximativ 1 pana la 2 tone. Ofera avantajul unei viteze bune cu confort maxim in utilizare, desi este potrivit numai pentru solul prevazut cu o panta maxima cuprinsa intre 5 si 10%. Gaseste eficienta in optimizarea materiala a gestionarii produselor. 

Transpaletul: destinat doar manipularii reduse, acest instrument permite accesul usor la spatii reduse, dar este potrivit numai pentru podele montate. Este deosebit de eficient pentru deplasarea paletilor la inaltime redusa.

Ce fel de propulsiese foloseste in functie de tipul de utilizare?

Motorul electric este ideal pentru manipularea, ridicarea si transportarea incarcarilor medii catre locatiile de depozitare sau depozitare. Exista o gama larga intre stivuitor electric, selector de comenzi, camion cu paleti electric si camion cu paleti cu platforma electrica. Stivuitoarele electrice pot fi, de exemplu, utilizate pentru incarcarea si descarcarea marfurilor, pentru pregatirea comenzilor, pentru furnizarea liniilor de productie, pentru transportul orizontal, dar si pentru stivuire. 

Pentru uz interior, ideal ar fi sa alegeti un stivuitor nepoluant, fie ca este vorba de un stivuitor electric sau gpl. Cu toate acestea, optarea pentru un stivuitor diesel ramane o solutie buna pentru manipularea intensiva externa.