obiceiurile nocive pe care le avem si nu le constientizam?

Inlocuirea apei cu orice alt lichid mai ales cu sucuri dulci sau cafea este primul obicei extrem de nociv pentru ca asemenea bauturi ne deshidrateaza profund si aduc in corp o cantitate enorma de zahar care streseaza pancreasul si ne spoliaza de minerale.

Faptul ca ne grabim atunci cand mancam si nu ne acordam ragazul sa mestecam bine mancarea pentru a ajuta digestia este un alt obicei extreme de nociv. Daca mancarea nu pleaca lichefiata din gura, atunci nu vom beneficia pe deplin de nutrientii din hrana ingerata, practic ajungem din nou sa mancam fara sa ne hranim.

Totodata este extrem de important sa pastram o pauza alimentara corecta, adica sa respectam regula celor trei mese si doua gustari, dar sa mancam intotdeauna de foame. Asta inseamna sa nu ciugulim incontinuu, ci sa mancam masa principala, daca ni se face foame sa luam o gustare sanatoasa si apoi sa mancam urmatoarea masa cand ne e foame. Ne ferim astfel de o indigestie perpetua care inseamna balonare, gaze, arsuri, disconfort.

Un alt obicei extrem de nesanatos si foarte practicat este combinarea proteinelor de origine animala cu carbohidrati cu absorbtie rapida. Cum ar fi carnea cu cartofi sau cu paine, pestele cu orez, mamaliga cu smantana. Combinatii extreme de indigeste, care ne dau mari batai de cap si pe care le putem rezolva foarte usor combinanad proteina animala numai cu legume gatite la abur sau la cuptor.

Pe langa toate aceste aspecte mai exista unul, de o importanta cruciala – starea de spirit. Orice activitate, inclusiv hranirea, pe care o facem avand o stare de spirit proasta, nu va avea efectul scontat, ba mai mult poate avea chiar efecte negative asupra noastra. De aceea va recomand sa pastrati mereu o atitudine pozitiva, sa vedeti oportunitatea din orice situatie si sa nu va lasati prada emotiilor distructive.