Ingrediente 20 briose

  • -250 gr de faina integrala
  • -250 gr faina alba, 30 g drojdie
  • -1 lingurita zahar pudra
  • -3 linguri lapte caldut
  • -200 g unt, 4 oua-1/2 lingurita sare
  • -unt pentru forme
  • -2 galbenusuri

Preparare:

Se cerne faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc. Se adauga drojdia si se face un gogogloi mic alaturi de zahar, lapte si putina faina. Se acopera si se lasa la crescut 15 minute. Se topeste untul intr-un vas, se raceste si se adauga peste faina, alaturi de oua si sare. Acest amestec se incorporeaza treptat in gramajoara de aluat crescut.  Aluatul se framanta pana face basicute si se dezlipeste de pe peretele vasului. Se lasa la crescut acoperit timp de 30 de minute. Se modeleaza un rulou din aluat si se taie in 20 de bucati egale. Fiecare bucata se taie in doua, in raport de 2/3 : 1/3 si din fiecare bucatica se modeleaza cate o biluta cu mana data cu faina. Se ung formele cu unt si se aseaza bilele mari in acestea. Se apasa centrul cu degetul, iar in adancitura obtinuta se aseaza bilele mici. Se lasa la crescut timp de 90 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 220 gr C. Se ung briosele cu galbenus, se aseaza formele in tava si se baga la cuptor, unde se coc 15-20 de minute.