Crema de dovleac cu pancetta crocantă și parmezan Dohotariu-Avram Alina 15 martie 2018 1 Comment

Am mâncat recent la un restaurant din Modena o cremă de dovleac cu parmezan și pancetta crocantă. Atat de mult mi-a placut acest fel de mancare încât mi-am dorit să-l reproduc și acasă. A ieșit super bun pentru varianta casnică. Dovleacul a ieșit super cremos, datorită noului meu ajutor din bucătărie, blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality. Un blender bun face diferența, dacă până acum foloseam cel mai mult blender-ul vertical, de data aceasta nu m-aș mai întoarce la el. Cu noul blender reușesc să fac supe cremoase, smoothie-uri delicioase și mi-aș dori să-l încerc și în cofetărie. 
Daca sunteți fani combinații dulci-sărate, încercați această rețetă, iar dacă nu sunteți încă fani ai acestei combinații cu siguranță veți deveni cu acest fel de mancare. 

Ingrediente pentru crema de dovleac:

800 g de dovleac curățat
50 g de unt
1 linguriță de nucșoară
sare

Pentru crema de parmezan:

500 ml de lapte
50 g de unt
50 g de făină
180 g de parmezan ras

În plus: 100 g de pancetta

Mod de pregătire:

Dovleacul curățat se fierbe și se pasează la blender împreună cu untul, puțină sare și nucșoara. Se dă deoparte și se pregătește crema de parmezan. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă făina și se amestecă energic. Se toarnă puțin câte puțin laptele cald și se amestecă mereu până se îngroașă. Aveți grijă să nu formați cocoloașe. La final adăugați parmezanul ras și amestecați să se topească. Puteți adăuga și în această cremă nucșoară. 
Pancetta nu trebuie decât să o prăjiți într-o tigaie fără ulei și să o scoateți apoi pe hârtie absorbantă. Se servește crema de dolveac împreună cu cea de parmezan, pancetta croncantă, piper proaspăt și parmezan.
Cât de simplu, poate fi, nu-i așa?! Crema de parmezan nu e altceva decât un sos bechamel cu parmezan. Nu încercați să înlocuți parmazanul cu altceva. Pancetta o puteți înlocui cu bacon chiar dacă nu e chiar aceeași chestie. 



Spor la treabă!

Un comentariu :

  1. It's wonderful that you are getting ideas from this post as well as from our argument made at this time.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!