Buturugă de Crăciun Mont Blanc Alina Avram 19 decembrie 2017 No Comment

Știu, nu am mai dat de ceva timp pe aici, dar de la ultima mea postare multe schimbări au avut loc în viața mea. Am început munca într-un laborator de cofetărie din Italia și nu mai am nici timpul și nici dispoziția necesara pentru a posta pe blog.  Ce m-a făcut să revin totuși? În primul rând voi și apoi Lurpak Romania. În perioada aceasta mai mulți bloggeri au luat parte la campania Craciunul merită Lurpak, printre care și eu. A trebuit să folosesc untul Lurpak în rețetele mele și să vi le fac cunoscute și vouă. Pe două dintre ele le-am postat direct pe pagina de facebook, dar pe aceasta am zis să o public pe blog în ideea în care ați vrea să o încercați de sărbători. 
Este o buturugă de Crăciun, varianta homemade, pe care o puteți pregăti cu ușurință acasă. Conține cremă de mascarpone și castane, castane confiate, caramel sărat, bezele. Este o buturugă Mont Blanc revizuită. Dacă sunteți fani castane vă recomand să o încercați.

Ingrediente pentru blat:

6 ouă
150 g de zahăr pudra
75 g de făină
15 g de ulei sau de unt topit pentru uns tava

Ingrediente pentru caramelul sărat:

25 g de unt sărat Lurpak
150 g de zahăr
100 ml de smântână pentru frișcă

Ingrediente pentru cremă:

280 g de smântână pentru frișcă
120 ml de lapte
400 g de mascarpone
80 g de cremă de castane

In plus: bezele și castane confiate pentru decor

Mod de pregătire:

Se pregătește blatul. Se separă ouăle. Se mixează cele sașe gălbenușuri împreună cu 3 albușuri și jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Albușurile rămase se mixează cu restul de zahăr. Se amestecă ușor la mână cele două compoziții, se adaugă la final făina puțin câte puțin și se amestecă ușor cu o spatulă. Se pune hârtie de copt într-o tavă și se unge cu unt topit sau ulei. Se toarnă compoziția și se coace la 180 de grade pentru 10 minute. După ce s-a copt, se desprinde blatul de pe hârtia de copt și se rulează cu ajutorul unui prosop. Se lasă să se răcească și se pregătește caramelul sărat. 
Se topesc cele 150 g de zahăr, se adaugă pe rând smântâna pentru frișcă încălzită. Se amestecă încontinuu până se formează sosul caramel. Se oprește focul și se adaugă untul tăiat cubulețe. 
Se unge foaia de ruladă cu acest sos de caramel sărat și se pregătește crema. Pentru aceasta nu e nevoie decât să puneți toate ingredientele reci în vasul mixerului. Se mixează până capătă aspect de frișcă bătută. Se distribuie crema pe foaia de ruladă, se rulează și se decorează cu restul de cremă. Se dă la rece. După ce s-a răcit se decorează cu bezele și castane confiate.

Câteva precizări. În cremă puteți adăuga mai multă cremă de castane pentru un gust mai pronunțat. La interior puteți adăuga bucățele de castane confiate în momentul în care distribuiți crema. Este o ruladă, buturugă, prăjitură, sau cum vreți să o numiți care mie una îmi place foarte mult. V-o recomand cu dragă inimă!

Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!