Tiramisu cu ceai verde (matcha) Alina Avram 4 iunie 2016 No Comment

Ați mai auzit până acum de Matchamisu?! Ei bine, nici eu până de curând. Matchamisu e o combinație între matcha și tiramisu. Așa a rezultat matchamisu care e de fapt un tiramisu cu pudră de ceai verde. Câte reinventări mai poate suferi săracul Tiramisu?! Multe, foarte multe. Cei mai tradiționaliști dintre voi s-ar putea să nu fie de acord cu această versiune și s-ar putea să prefere tiramisu-ul clasic, cu cafea, pișcoturi, ouă, mascarpone, Marsala, etc. Nu e de condamnat, dar ce-ar mai fi cofetăria dacă nu am reinterpreta-o? De unde mi-a venit ideea de a face un tiramisu cu ceai verde? Ei bine, îmi rămăsese niște pudră din aceasta magică de la rețeta anterioară și nu voiam să stea mult timp prin dulap. Mă gândeam la un desert rapid, care să nu necesite mare bătaie de cap. Și l-am găsit! Am făcut un tiramisu. Am renunțat la ouă din compoziția din mascarpone și am însiropat pișcoturile cu ceai verde. V-ați întreba ce gust are? Păi are gust verde. Ceea mă trimitea oarecum cu gândul la clasicul tiramisu erau pișcoturile bine însiropate și crema de mascarpone. În rest nu are cum să se asemene pentru că nu conține cafea, Marsala, etc. E un desert bun, mai ales pentru iubitorii de matcha. 

Timp de preparare: 30 de minute
Timp de răcire: 2-3 ore
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente pentru cremă:

250 ml smântână pentru frișcă
150 g de mascarpone
50 g de zahăr pudră
1 lingură de matcha
1/2 linguriță de pastă de vanilie (sau semințe, extract)

Pentru sirop:

300 ml de apă fierbinte
1 lingură de matcha

1 pachet de pișcoturi

Mod de pregătire:

Pentru pregătirea siropului se amestecă pudra de ceai verde cu apa fierbinte și se lasă să se răcească. Dacă vreți să o aromatizați puteți adăuga un lichior sau extract de vanilie. 
Crema se pregătește simplu. Smântâna pentru frișcă se mixează împreună cu brânza mascarpone, zahărul pudră, vanilia și pudra de ceai verde dizolvată în puțină apă caldă. Se mixează până capătă aspectul de frișcă bătută. Se montează apoi desertul într-un inel detașabil. Se însiropează primul strat de pișcoturi, se adaugă apoi jumătate din cremă, celălalt strat de pișcoturi și crema rămasă. Se dă desertul la rece. După ce se scoate din formă se pudrează cu ceai verde și se servește. 
Dacă nu aveți matcha puteți realiza desertul și cu cafea după același model doar că nu puneți cafea în cremă. E suficient să însiropați pișcoturile cu cafea tare. 
Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!