Pink velvet cake Alina Avram 14 iunie 2016 2 Comments

Pentru mine săptămâna a început cum nu se putea mai bine, făcând ceea ce-mi place cel mai mult și mai mult. A fost ziua unei persoane dragi nouă așa că i-am făcut acest tort roz, Catifeaua roz mai exact. De ce tort Catifeaua roz și nu Catifeaua roșie ați întreba?! Pentru că mi s-a terminat colorantul și a ieșit rozaliu, iar pentru că roșu am mai făcut mai demult, la o zi de-a mea de naștere. La urma urmei e mai nostim să schimbi, chiar dacă e cu intenție sau nu. După cum vă ziceam primul meu tort Red Velvet l-am făcut când am împlinit 29 de ani. Diferența între acesta și acela e nu e doar culoarea ci și blatul, crema, decorul, etc. Dacă e să mă întrebați care e mai bun, e normal să vă răspund că acesta roz pentru că e revizuit, e mai pe gustul meu și între timp am mai căpătat ceva experiență. Rețeta de blat și cremă e aceeași de la tortul Curcubeu . Mi-a plăcut atât de mult și m-am gândit să repet experiența. Trebuie să vă mai spun că am primit multe felicitări și pe bună dreptate, tortul e foarte bun, blatul e umed, crema e fină, iar realizarea lui nu necesită foarte mult timp și nici mari cunoștințe în domeniu.

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 5-6 ore
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru blat:

350 g de făină
350 g de unt
350 g de zahăr
6 ouă
15 g de praf de copt
40 ml de lapte

colorant alimentar gel roșu

Pentru crema de la interior:

375 g de smântână pentru frișcă
250 g de mascarpone
100 g de zahăr pudră
125 g de iaurt grecesc
semințele de la 1 baton de vanilie

Pentru decor: fructe proaspete

Mod de pregătire:

Blatul l-am copt în două tăvi de 22 de cm și l-am tăiat apoi în 2. Am obținut astfel 4 felii de blat. Realizarea lui e simplă. Untul moale se mixează cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând și făina amestecată cu praful de copt. La final se adaugă laptele călduț și câteva picături de colorant gel roșu. Nu folosiți coloranți lichizi pentru că nu o să vă iasă culoarea dorită. Se toarnă compoziția în 2 tăvi identice, unse cu unt și tapetate cu hârtie de copt la bază. Se coc blaturile pentru 30 de minute la 180 de grade. Se lasă apoi să se răcească înainte de a le felia și îndepărta partea rumenită. Nu e nevoie să le însiropați pentru că blatul e moale și sfărâmicios.
Pentru realizarea cremei se pun toate ingredientele în vasul mixerului și se mixează până capătă aspectul de frișcă bătută. Aveți grijă să nu  mixați prea mult. Crema trebuie să aibă un aspect fin. 
Se montează apoi tortul cu ajutorul unui inel de patiserie. Nu uitați să păstrați puțină cremă la rece și pentru a decora tortul la final. Dați tortul la rece pentru 1 oră, apoi scoateți inelul și decorați tortul cu crema rămasă. Puneți apoi din nou tortul la rece pentru câteva ore și înainte de a-l servi decorați-l cu fructe proaspete. Eu am ales căpșuni, zmeură și afine. Îmi pare rău că nu am poză cu felia de tort, dar cred că vă puteți da seama din poze cum a ieșit. Spor la treabă!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!