Tort Curcubeu Alina Avram 3 mai 2016 2 Comments

Aproape că a trecut și Paștele. Sper că ați petrecut frumos alături de cei dragi ai voștri și că sărbătoarea aceasta minunată v-a găsit sănătoși și voioși. Eu ador sărbătoarea aceasta, dar marele meu regret este că nu pot fi alături de cei dragi. Mi se pare normal ca măcar de sărbători să stăm alături de familiei, de rude, de prieteni pentru că în tot restul anului putem pleca oriunde ne poftește inima. Din păcate persoane dragi sufletului meu nu mai sunt printre noi și Paștele nu o să mai fie la fel. Paștele catolic nu cade la fel cu Paștele ortodox și de aceea face aproape imposibilă deplasarea noastră în Romania. Dacă de Paștele catolic am reușit să mergem în țară pentru un eveniment, pentru Paștele nostru nu am mai reușit, deși mi-ar fi plăcut. Chiar dacă nu am simțit această sărbătoare la fel cum aș fi simțit-o dacă eram în țară tot am pregătit multe bunătăți. Dacă la capitolul mâncare am mers pe tradițional, la capitolul desert am spart puțin tiparele și pe lângă pască și cozonaci am făcut un tort colorat, faimosul Rainbow Cake. Am vrut să aduc și mai multă culoare în viețile noastre pentru că avem nevoie să fim veseli, colorați și bine dispuși, dacă nu mereu măcar 80% din timp. 

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 5-6 ore
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru blat:

350 g de făină
350 g de unt
350 g de zahăr
6 ouă
15 g de praf de copt
40 ml de lapte
coloranți alimentari gel

Pentru crema de la interior:

375 g de smântână pentru frișcă
250 g de mascarpone
100 g de zahăr pudră
125 g de iaurt grecesc
1/2 baton de vanilie

Pentru crema de la exterior:

150 g de unt
375 g de mascarpone
550 g de zahăr pudră
zeama de la 1/2 lămâie

Mod de pregătire:

Înainte de a vă apuca de treabă asigurați-vă că aveți tăvi de aluminiu de 20 cm în care să coaceți blaturile și coloranți alimentari roșu, albastru, galben și verde.
Untul moale se mixează cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând și făina amestecată cu praful de copt. La final se adaugă laptele. Toată compoziția am realizat-o la mixer, am cântărit-o și am împărțit-o apoi în 6. Am pus câteva picături de colorant gel în fiecare compoziție, pentru violet am combinat albastru cu roșu, iar pentru portocaliu roșu cu galben. Folosiți coloranți gel sau pudră, sunt mult mai buni decât cei lichizi. Am copt apoi câte 3 blaturi, în două ture. Le-am copt la 180 de grade pentru 15-17 minute. Le-am lăsat apoi să se răcească bine în forme. Nu am uns cu nimic tăvile de aluminiu, pentru a scoate bine blaturile din ele e suficient să le tăiați cu un foarfec. Nivelați foarte bine compoziția când o puneți în tăvi pentru a avea blaturi cât mai drepte cu putință. Cu ajutorul unui inel de 18 cm se decupează și se îndreaptă fiecare blat. Se pregătește apoi crema.
Se pune în vasul mixerului smântâna lichidă împreună cu brânza mascarpone, semințele de vanilie, iaurtul și zahărul pudră. Se mixează crema pentru câteva minute la viteză medie și se folosește apoi pentru a monta tortul. Eu m-am folosit de un inel de patiserie pe care l-am înălțat cu ajutorul unei foi de acetat. Pentru a avea straturi egale de cremă am cântărit-o și am împărțit-o la 6. Nu e nevoie să însiropați blaturile. Se dă apoi tortul la rece pentru câteva ore. Eu am ales să fac altă cremă cu care să decorez tortul, e o cremă mai stabilă. Puteți renunța la ea dacă vi se pare prea multă cremă pentru acest tort și îmbracați și la exterior tortul cu crema folosită la interior, doar că trebuie să faceți puțin mai multă. Blaturile se pun în oridinea următoare: violet, albastru, verde, galben, portocaliu și roșu.
Se mixează untul moale cu zahărul pudră până devine cremos și se topește zahărul. Se adaugă brânza mascarpone și sucul de lămâie. Se îmbracă tortul într-un strat subțire cu această cremă și se realizează apoi decorațiunile. Eu am optat pentru trandafiri. Trebuie să vă mișcați rapid pentru că se încălzește crema în poș din cauza mâinilor sau puneți mai puțină în poș. Am folosit și câteva bombonele colorate și am dat tortul la rece pentru câteva ore. Rezistă foarte bine la rece pentru câteva zile. 
Spor la treabă!
Tags:

2 comentarii :

  1. Buna cu ce as putea inlocuii iaurtul din crema?cu lapte condensat fiert?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu aceeasi cantitate de smantana pt frisca, nicidecum cu lapte condensat.

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!