Sufleu cu lămâie Alina Avram 26 mai 2016 No Comment

În urmă cu puțin timp am publicat pe blog o rețetă de sufleu de ciocolată. Acum vin cu un alt sufleu, de lămâie. Cred că e inutil să vă spun care e preferatul meu. Eu ador dulciurile așa că nu prea mă împac cu gusturile acrișoare sau sărate. Am folosit zeama de la două lămâi așa că atunci când le-am gustat mi s-a părut puțin cam mult. E suficientă zeama de la o lămâie mai mărișoară. Nu mi-a displăcut întru totul, e desertul perfect pentru cei care adoră deserturile nu prea dulci. În plus se poate face un sos dulce care se poate consuma alături de acest sufleu. Rețeta e simplă, desertul e rapid, așa că vă recomand să-l încercați. Puteți alege între lămâie și ciocolată sau le puteți combina pe amândouă, de ce nu?

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 15 minute
Timp total de pregătire: 35 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 4 ramekin-uri:

4 ouă
250 ml de lapte
60 g de făină
80 g de zahăr
30 g de unt
coajă rasă de la 2 lămâi
sucul de la 1 lămâie

În plus: unt și zahăr pentru forme

Mod de pregătire:

Laptele se amestecă cu făina și se pune pe foc. Se adaugă 40 g de zahăr și untul. Se amestecă cu un tel și se ține pe foc până se îngroașă. Aveți grijă la cocoloașe, așa că amestecați încontinuu la foc mediu spre mic. Se ia de pe foc. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se amestecă cu sucul de lămâie și cu coaja de lămâie. Se adaugă apoi peste compoziția precedentă și se amestecă. Albușurile se mixează spumă cu restul de zahăr (40 g) și se încorporează apoi ușor cu o spatulă în compoziție. Se ung formele cu unt și zahăr tos și se toarnă compoziția în ele până sus. Se nivelează cu un cuțit și se coc apoi sufleurile la 180 de grade pentru 13 minute. Se presară zahăr pudră deasupra și se servesc. Nu uitați să preîncălziți bine cuptorul înainte. Sunt bune și când se răcesc, chiar dacă se lasă și nu mai sunt la fel de spectaculoase.


Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!