Mini gugulufi cu banane și nuci (de post) Alina Avram 16 aprilie 2016 No Comment

Mi-am amintit de gugulufii aceștia cu afine și mă gândeam să-i fac în versiunea de post. De ce de post? Pentru că am zis să țin post pentru a mă mai liniști, pentru a mă mai elibera de anumite energii negative, pentru a fi mai împăcată eu cu mine însămi. Bine, nu a mai rămas foarte mult din postul aceasta, dar simțeam nevoia să postesc măcar 1-2 săptămâni. Știți că postul înseamnă mai mult decât să ne abținem de la produse de origine animală. Și mai știți că pentru a ne spovedi nu trebuie să postim neapărat, dar e o jertfă pe care i-o aducem celui de sus și dacă putem să ne abținem de la anumite lucruri înainte de a ne spovedi de ce nu am face-o? Măcar ne ducem la spovadă cu inima împăcată. Nu vreau să țin o teorie despre asta, fiecare face cum îi place, important e să nu avem mustrări de conștiință, frustrări, supărări, regrete, etc. 
Acum referindu-ne strict la rețetă mărturisesc că nu sunt cea mai mare iubitoare a deserturilor vegane sau cel puțin încă nu le-am descoperit pe acelea care să mă dea pe spate. Am încercat să aduc în plus un ganache de ciocolată la acești mini gugulufi, prăjiturele sau cum vreți să le numiți. Chiar dacă conțin banane și nuci mie tot fade și lipsite de gust mi se păreau. Așa că ciocolata salvează oarecum situația. Dacă nu aveți forme de mini gugulufi puteți face brioșe sau un chec. 

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 30 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

3 banane
200 ml de ulei
250 g de făină
180 g de zahăr
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
coajă rasă de la 1 lămâie
esență de vanilie (extract de vanilie)
100 g de nuci tocate

Pentru glazura de ciocolată:

90 g de lapte de orez (soia, migdale)
125 g de ciocolată neagră
1 linguriță de ulei

Mod de pregătire:

Bananele se pisează cu o furculiță. Se amestecă apoi cu zahărul, uleiul, esența de vanilie, coaja de lămâie. Făina se cerne împreună cu praful de copt și bicarbonatul. Se adaugă nucile tocate și se amestecă compoziția uscată cu cea umedă. Se toarnă apoi în formele pentru guguluf și se coace pentru 30 de minute la 180 de grade. Se lasă apoi să se răcească pe un grătar și se pregătește glazura.

Se topește ciocolata pe baie de aburi, se adaugă laptele fierbinte și se emulsionează. Se adaugă și uleiul și se toarnă apoi peste gugulufii răciți. Se decorează cu miez de nucă. Partea frumoasă la această ciocolată e că rămâne moale la interior și atunci când o să mușcați din gugulufii voștri o să descoperiți surpriza din interior.


Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!