Guguluf cu fructe de pădure Alina Avram 29 martie 2016 No Comment

Fie că-l numim guguluf, chec sau bundt cake vorbim despre aceeași prăjitură cu o formă specifică, incredibil de ușor de pregătit. Personal prefer checurile cu mult unt în compoziție, precum acesta, dar fiindcă ne îndreptăm ușor spre zilele călduroase de primăvară-vară am zis să pregătesc unul cu fructe. Am folosit fructe de pădure congelate, dar puteți folosi și proaspete precum mure, afine, coacăze, etc. Eu le-am avut pe acesta în congelator, așa că le-am folosit. Am pregătit și o glazură de zahăr pentru a decora tortul, dar e strict opțională. Am zis că arată mai drăguț așa. Pentru un plus de contrast am decorat checul cu coacăze roșii. 

Ingrediente:

300 g de făină
7 g de praf de copt
250 g de zahăr
2 ouă
125 g de iaurt grecesc
125 g de unt topit
1 linguriță de extract de vanilie 
250 g de fructe de pădure congelate

Pentru glazură:

125 g de zahăr pudră
zeama de la 1/2 lămâie

În plus:

coacăze roșii și zahăr pudră

Mod de pregătire:

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă apoi extractul de vanilie, iaurtul și untul topit. Se cerne făina împreună cu praful de copt și se încorporează. Se adaugă fructele de pădure, se amestecă și se toarnă compoziția în forma pentru  guguluf. Se coace pentru 40-45 de minute la temperatura indicată. Se lasă apoi să se răcească, se scoate din formă și se așază pe un grătar. Eu am decongelat fructele de pădure, le-am scurs și apoi le-am folosit. Le puteți pune și congelate, astfel nu se va colora checul. Pe mine nu m-a deranjat însă acest aspect. 
Pentru a pregăti glazura se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie adăugată pe rând. Nu adăugați toată zeama, adăugați câte puțin până când capătă o consistență curgătoare, dar grosuță. Dacă o faceți prea lichidă o să se scurgă toată de pe chec. Se toarnă glazura pe chec, se decorează apoi cu coacăze roșii și zahăr pudră. 
Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!