Dovlecei rotunzi umpluți Dohotariu-Avram Alina 18 martie 2016 No Comment

Sunt atât de drăguți dovleceii rotunzi că ți-e și milă să îi tai. Am dreptate? Mi-am cumpărat recent câțiva dovlecei cu gândul de a-mi mai diversifica meniul zilnic. Cred că după ce am pierdut vreo 30 de kg și menținându-mă în continuare cu sport aș putea să mai mănânc și eu ca un om normal.  Asta nu înseamnă să revin la obiceiurile vechi și să mănânc de toate fără să mă gândesc la consecințe. Asta clar nu se poate. Dacă sunt zile în care mai sar calul nu uit să fac sport. Nu mai țin dietă, dar am grijă ce mănânc și cât mănânc. Cu dovleceii aceștia am vrut să fiu cât mai ”delicată”, să nu-i umplu cu carne tocată, prăjeli și alte cele. I-am umplut cu puțin prosciutto, brânzică bună și am adăugat și un ou spre final. Forte simplu și rapid. Partea bună la acești dovlecei este că se pot umple cam cu ce aveți prin frigider. Se pot umple cu orez, cous-cous, cu carne tocată, brânzică, etc. 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp total de pregătire: 30 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

4 dovlecei rotunzi
100 g de zambon
100 g de cașcaval (brânzica preferată)
4 ouă
sare, piper

Mod de pregătire:

Se spală dovleceii, se scobesc și se presară puțină sare în interiorul acestora. Se adaugă apoi feliile de jambon, brânza tăiată cubulețe, se așază căpăcelul deasupra și se coc în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute sau până când se înmoaie ușor. Nu trebuie să se înmoaie de tot, e bine dacă rămân puțin mai tări. Se scot apoi, se înlătură căpăcelul și se pune oul deasupra. Pentru că oul e destul de măricel pentru acești dovlecei mititei, mai  aruncați din albuș pentru că oul trebuie să încapă exact în dovlecel, să nu curgă albuș sau gălbenuș pe lângă. Nu e obligatoriu să adăugați un ou deasupra, mie mi-a venit așa spontan să-l adaug. Se lasă pentru încă 2-3 minute la cuptor până se încheagă puțin oul, dar trebuie să rămână moale, să curgă în momentul în care îl tăiați. Se servesc calzi. Simplu, nu?



Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!