Cheesecake cu cremă gianduia (fără coacere) Alina Avram 2 martie 2016 No Comment

Atât de mult mi-a plăcut cheesecake-ul cu nutella că l-am refăcut. I-am adus însă ceva îmbunătățiri. Am folosit în loc de nutella o cremă gianduia pe care o aveam deja în dulap și trebuia consumată. Diferența între crema gianduia și nutella nu e foarte mare, cred că le diferențiază procentajul de alune de pădure din compoziție. Crema gianduia conține mai multe alune decât nutella. Ambele sunt inventate de italieni și pe piață sunt diverse sortimente de cremă de ciocolată și alune de pădure. Nutella e cea mai fumoasă și se găsește la tot pasul, dar dacă locuiți în Italia găsiți cu ușurință și gianduia. Eu am folosit-o pe cea de la Pernigotti. Am adăugat în cremă și câteva bomboane de ciocolată, aceleași pe care le vedeți și deasupra, iar ca să termin apoteotic am stropit cheesecake-ul cu ciocolată. Am renunțat de această dată la crusta din biscuiți Oreo și am făcut una cu biscuiți digestivi. 

Timp de prepare: 60 de minute
Timp de răcire: 5-6 ore
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente pentru baza de biscuiți:

250 g de biscuiți digestivi
100 g de unt topit

Pentru cremă:

300 g de cremă gianduia
440 g de philadelphia
1/2 baton de vanilie
100 g de zahăr pudră
100 g de ciocolată neagră (74% cacao)
7-8 bomboane cu ciocolată

Pentru decor:

250 ml de smântână pentru frișcă
4-5 bomboane cu ciocolată
50 g de ciocolată neagră (74% cacao)

Mod de pregătire:

Am pregătit cheesecake-ul în același inel detașabil. Dacă nu aveți unul folosiți o tavă detașabilă pentru copt. Biscuiții se macină și se amestecă cu untul topit. Se așază apoi în formă și se nivelează bine suprafața cu dosul unei linguri. Se dă la rece până când pregătim crema.
Se pun pe baie de aburi cele 100 g de ciocolată neagră împreună cu 150 g de cremă gianduia. Se lasă să se topească în totalitate și se dă deoparte.
Brânza philadelphia se mixează cu zahărul pudră și semințele de vanilie. Se adaugă restul de cremă gianduia (cele 150 g rămase) , se mixează în continuare și la final crema topită pe baie de aburi. Se mixează compoziția pentru încă 2-3 minute. Se adaugă și bomboanele de ciocolată tăiate în sferturi și se toarnă apoi crema în tavă. Se nivelează bine deasupra și se dă la rece pentru câteva ore bune. Eu am lăsat-o peste noapte.
Când s-a răcit suficient se scoate din formă și se nivelează ușor marginile cu un cuțit. Se mixează smântâna pentru frișcă și se adaugă apoi deasupra cheesecake-ului. Se decorează cu bomboane de ciocolată și cu ciocolată neagră topită pe baie de aburi. 
Nu e obligatoriu să folosiți bomboane de ciocolată și la interior, le puteți pune doar deasupra. Eu am vrut să fac o diferență între cele două cheesecak-uri, voi alegeți variante care vă place mai mult, cea cu oreo și nutella sau aceasta cu biscuiți digestivi, gianduia și bomboane de ciocolată. Mie mi-au plăcut teribil amândouă.
Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!