Camembert în crustă Dohotariu-Avram Alina 4 martie 2016 No Comment

De curând a fost săptămâna franceză la Lidl și cum mă uitam eu după ceva bun-bun am găsit camembertul acesta. Am mai gătit camembert la cuptor , dar de data aceasta am zis să-l pregătesc în foietaj. Dacă inițial am vrut să-l aromatizez cu usturoi copt și rozmarin, am ales până la urmă să folosesc dulceață de smochine, rozmarin și nuci. Nu știu ce vă spun vouă pozele acestea, dar eu și acum mor de poftă. Brânza aceea topită care se prelinge din farfurie îmi lasă gura apă. Ce frumos curge în momentul în care tai crusta de foietaj! Apoi combinațiile dulce-sărat și cremos-crocant sunt mai mult decât potrivite în cazul de față. Eu am folosit și câțiva crackerși pentru a face față valului de brânză care inunda practic farfuria. Nu vă imaginați că am mâncat eu tot camembertul pentru că nu a fost așa. 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp total de pregătire: 30 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

1 bucată de camembert
1 pachet de aluat foietaj
4 linguri de dulceață de smochine
miez de nucă
rozmarin proaspăt
1 gălbenuș

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se desface aluatul foietaj și se unge în centru cu puțină dulceață de smochine. Se așază brânza deasupra și se unge și aceasta cu dulceață de smochine. Se învelește apoi în foietaj ca pe un săculeț. Eu am avut foietaj rotund și de aceea mi-a fost ușor să-l pliez și să împăturesc bine camembertul. Surplusul de aluat în puteți tăia. Se unge apoi cu gălbenușul bătut cu 2 linguri de lapte. Se adaugă deasupra puțin miez de nucă și câteva fire de rozmarin proaspăt. Se coace apoi pentru 15-20 de minute, până când se rumenește frumos foietajul. Se scoate din cuptor, se taie și se consumă fierbinte.





Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!