Brioșe cu zmeură și mac Alina Avram 5 martie 2016 No Comment

Am făcut de curând brioșele acestea cu semințe de mac și zmeură. E prima dată când folosesc această combinație. Și cât de bine merg toate aceste combinații: mac, zmeură, frișcă naturală, brioșe pufoase! Mie îmi place tare mult macul în deserturi, cozonacul cu mac îl mănânc cu mare poftă. Dacă tot suntem la capitolul mac mi-am amintit de această prăjitură cu mac pe care am pregătit-o acum mult timp. Sau această coroniță cu mac, foarte bună de altfel. Dacă aveți alte deserturi favorite cu mac vă rog să îmi spuneți și mie care sunt acestea. Nu le țineți doar pentru voi. 

Timp de preparare: 45 de minute
Timp de coacere: 25 de minute
Timp de răcire: 10 minute
Timp total de pregătire: 80 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru brioșe:

150 g de zmeură congelată
250 g de făină
2 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de sare
150 g de zahăr
125 g unt moale
2 ouă
125 ml de lapte
150 g de philadelphia
30 g de semințe de mac

Pentru decor:

150 g de smântână pentru frișcă
30 g de zahăr 
20 g de semințe de mac
1/2 baton de vanilie
100 g de zmeură proaspătă

Mod de pregătire:

Puteți folosi și zmeură proaspătă pentru a le face, dar eu am folosit congelată pentru compoziție și proaspătă pentru decor. Dacă folosiți zmeură congelată o dezghețați și o puneți într-o sită la scurs. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Făina se amestecă cu praful de copt și sarea. Untul moale se mixează împreună cu zahărul. Se adaugă brânza philadelphia, ouăle, laptele și semințele de mac. Se încorporează apoi mixul de făină și se amestecă cu o spatulă până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă la final zmeura și se toarnă compoziția în formele pentru brioșe. Eu am folosit formele de hârtie pe care le vedeți în poze. Mi-au ieșit cam 9 brioșe mari pentru că formele sunt măricele. 
Se coc apoi pentru 25-30 de minute. Ale mele pentru că au fost destul de măricele s-au copt mai greu. Dacă folosiți o tavă normală de brioșe s-ar putea să fie gata în 20-25 de minute. Se lasă apoi să se răcească bine. Eu le-am decorat a doua zi. Se mixează smântâna cu zahărul. Se adaugă semințele de vanilie și semințele de mac. Se decorează brioșele cu frișcă și zmeură proaspătă. Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!