Brioșe cu ton și dovlecei Dohotariu-Avram Alina 12 martie 2016 2 Comments

Atât de mult mi-au plăcut brioșele cu roșii uscate că am preluat ideea și am făcut unele cu ton și dovlecei. Toate rețetele de brioșe atât dulci și sărate pe care le-am postat în ultimul timp o să le regăsiți și în paginile revistei Mami, dar despre aceasta o să vă povestesc mai mult în zilele următoare. Revenind la brioșele acestea, dovleceii la grătar sunt preferații mei. Îi consum alături de o friptură tot la grătar, iar salata cu ton e preferata mea. Acum aceste două ingrediente se regăsesc în aceste brioșe super gustoase. Conțin în plus mozzarella, ardei și puțin rozmarin. Nu sunt eu cel mai mare fan al acestei arome, dar uneori o adaug într-o cantitate mică în mâncare mai ales unde se cere. Dacă nu vreți să faceți brioșe rețineți că puteți face un chec sărat din această compoziție. De fapt mie mi-a rămas ceva compoziție și am făcut și un chec mic-mic.

Timp de preparare: 45 de minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp total de pregătire: 65 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

180 g de ton în conservă
300 de dovlecei 
1/2 ardei roșu
150 g de mozzarella
250 g de făină
2 lingurițe de praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
½ linguriță de rozmarin proaspăt
1 ou
60 ml de ulei de măsline
200 g de iaurt natural

Pentru decor :

150 g de cremă de brânză
3 linguri de iaurt
rozmarin proaspăt

Mod de pregătire :

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se scurge de ulei tonul și dovleceii se dau pe răzătoare. Ardeiul se toacă cubulețe, la fel și mozzarella. Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Se adaugă apoi ardeiul, mozzarella și rozmarinul tocat peste acest amestec. Oul se  amestecă cu uleiul și iaurtul. Se adaugă apoi peste ingredientele uscate împreună cu tonul și dovleceii. Se omogenizează bine compoziția și se toarnă în formele pentru brioșe.  Se coc pentru 20-25 de minute. Se lasă să se răcească și se deocorează apoi cu cremă de brânză amestecată cu iaurtul și rozmarinul proaspăt. 


Spor la treabă!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!