Brioșe cu roșii uscate și mozzarella Alina Avram 1 martie 2016 2 Comments

După brioșele cu ciocolată trebuia să fac și niște brioșe sărate. Dacă ar fi să aleg între acestea două știți deja care sunt preferatele mele. Cele cu ciocolată, desigur! Nu știu dacă v-am mai zis că pentru a pregăti niște brioșe, ”muffins” în engleză nu-ți trebuie mari cunoștințe, nici măcar nu aveți nevoie de instrumente speciale. Se amestecă prima dată ingredientele uscate apoi cele lichide și se unesc cele două compoziții. 
În brioșele acestea se regăsesc gusturile Italiei: roșii uscate, mozzarella, busuioc. Toate aceste gusturi le poți regăsi pe un blat de pizza, într-o farfurie de paste și de ce nu în niște brioșe super-mega gustoase?! Nu prea trag eu cu brioșele sărate, dar acestea chiar mi-au plăcut. 

Timp de preparare: 45 de minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp total de pregătire: 65 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente pentru 12 brioșe:

125 g de mozzarella
100 g de roșii uscate în ulei
1/2 legătură de busuioc proaspăt
250 g de făină
2 1/2 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 ou
200 ml de lapte bătut
60 ml de ulei de măsline
sare, piper

În plus:

100 g de philadelphia
6 roșii cherry
busuioc proaspăt

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Mozzarella se taie cubulețe și roșiile uscate se scurg de ulei și se toacă. Făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și piperul. Se adaugă peste acest amestec mozzarella, roșiile uscate și busuiocul tocat mărunt. Oul se amestecă împreună cu laptele bătut și uleiul de măsline. Se amestecă apoi cele două compoziții, cea uscată cu cea lichidă . Se pune câte o lingură plină din această compoziție în tava pentru brioșe unsă cu unt. Se coc apoi pentru 20-25 de minute. Se lasă să se răcorească, se așază câte o linguriță de philadelphia deasupra sau orice alt sortiment de brânză tartinabilă. Se decorează cu jumătăți de roșii și busuioc proaspăt. 
Spor la treabă!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!