Biscuiți Iepurași de Paște Alina Avram 24 martie 2016 2 Comments

Iată cu ce m-am mai ocupat în ultimul timp! Am decorat biscuiți de Paște sub formă de iepurași. Având în vedere că e prima dată când îi fac și îi decorez cred că m-am descurcat admirabil. Nu e atât de greu de lucrat cu royal icing dar ca să atingi perfecțiunea ai nevoie de mult exercițiu. Important e să-ți placă astfel de decorațiuni și ești deja pe drumul cel bun. Recunosc că m-am inspirat din niște filmulețe de pe youtube și mă gândeam dacă o să-mi reușească și mie. Nu aveam răbdare să trec la treabă așa că mi-am comandat o formă de biscuiți de pe ebay și când a sosit m-am apucat de copt biscuiții, iar seara i-am decorat. Am făcut puțini, câțiva nu au mai apucat să fie decorați deoarece s-au mâncat, așa că am avut de decorat doar vreo 6 iepurași. Nu e doar o rețetă pentru pasionații de royal icing, dar e totodată o rețetă pentru mămici și pitici. E un alt mod de a vă distra în bucătărie. Pe lângă celelalte bunătăți pe care o să le pregătiți pentru masa de Paște puteți face și acești iepurași dulci. Mai ales că îi puteți dărui celor dragi.

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de coacere: 10 minute
Timp de răcire: 30 de minute
Timp de decorare: 120 de munute
Timp total de pregătire: 220 de minute

Ingrediente pentru aluat:

250 g de făină
125 g de zahăr
135 g de unt
1 ou întreg
1 gălbenuș
coajă rasă de la o lămâie
1 praf de sare

Pentru glazură:

60 g de albuș
2 lingurițe de suc de lămâie
330 g de zahăr pudră
colorant roșu

Mod de pregătire:

Făina se amestecă cu sarea, zahărul și untul rece tăiat cubulețe. Se frământă până când aluatul capătă un aspect sfărâmicios și se adaugă apoi oul, gălbenușul și coaja de lămâie. Se frământă până când e prefect omogen. Se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 de minute.
Se întinde apoi pe masa de lucru unsă cu făină într-o foaie de 1 cm. Se decupează aluatul și se așază iepurașii în tavă. Se coc la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute. Nu trebuie să se rumenească, când vedeți că devin aurii pe margini îi scoateți. Trebuie să-i realizați toți de aceeași grosime pentru că altfel se vor coace toți la fel. Se lasă apoi să se răcească și se pregătește glazura.
Albușurile se mixează spumă. Se adaugă zeama de lămâie și pe rând zahărul pudră cernut. Cu glazura rezultată se decorează biscuiții. Păstrați puțină glazură în care adăugați câteva picături de colorant roșu. Acoperiți-o cu folie alimentară pentru a împiedica uscarea acesteia.
Pentru a-i decora eu am pus compoziția într-un poș de unică folosință și l-am tăiat foarte puțin la vârf. Am realizat întâi conturul, l-am lăsat să se usuce la temperatura camerei și apoi am umplut biscuiții cu glazură. I-am lăsat din nou să se usuce, apoi am desenat obrajii realizând două cercuri egale. Am realizat urechile cu glazură roșie și nasul. Am lipit fulgi de ciocoalată cu puțină glazură pentru a realiza ochii.  În mod normal ar fi trebuit să folosesc glazură neagră, dar nu am mai avut chef să-mi comand și colorant negru. Pentru poze și mai multe detalii dați click aici.  Ar fi trebuit să-i umplu mai mult cu glazură, dar mi-au tremurat puțin mâinile de emoție. 
Spor la treabă!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!