Spaghete cu varză de Bruxelles și roșii (fără gluten) Dohotariu-Avram Alina 26 februarie 2016 2 Comments

Nu aș vrea să mă laud, dar am pregătit niște paste fără gluten absolut delicioase. Am folosit spaghetele de la Schar și am realizat un sos din varză de Bruxelles și roșii. Am adăugat în sos o mână de pătrunjel și ceapă verde. Această rețetă face parte din aceeași campanie Iubim și dăruim cu Schar despre care v-am tot vorbit.  Profitați de ultimele zile pentru a vă înscrie în concurs. Puteți câștiga produse Schar cu care puteți apoi pregăti mâncăruri și deserturi delicioase. 

Timp de pregătire: 40 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp total de pregătire: 70 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 2 persoane:

200 g de spaghete fără gluten Schar
10 roșii cherry
350 g de varză de Bruxelles
2 linguri de ulei de măsline
25 g de unt
2 cepe verzi
1 mână de pătrunjel
200 ml de sos de roșii
sare, piper

Mod de pregătire:

Prima dată se fierbe puțin varza de Bruxelles. Se pune apa cu sarea la fiert într-o crăticioară și când începe să fiarbă se adaugă varza curățată bine de cotor și de frunzele de la exterior. Se fierb pentru 10 minute  sau până când se înmoaie puțin, dar nu de tot. Trebuie să rămână puțin tărișoare. Se scurg de apă și se taie în două.
În altă oală se pune apa la fiert pentru paste și se pregătește între timp și sosul. Se încinge uleiul și untul într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată rondele, se lasă 1-2 minute și apoi se adaugă roșiile tăiate pe jumătate. Se amestecă, se adaugă și sosul de roșii și puțină apă de la paste sau apa unde a fiert varza de Bruxelles. Se condimentează cu sare și piper și la final se adaugă varza. Se mai lasă pe foc 2-3 minute.
Pastele se fierb, se scurg de apă și se adaugă în tigaia cu sos. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă și acesta. Se servesc apoi pastele cât sunt calde. Puteți adăuga deasupra puțin parmezan ras. 


Spor la treabă!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!