Paste fără gluten cu somon afumat Dohotariu-Avram Alina 12 februarie 2016 5 Comments

Luna aceasta e dedicată iubirii, după cum bine știm. Schar a inițiat o campanie împreună cu câțiva bloggeri super talentați care se numește Iubim și dăruim cu Schar, #iubimsidaruim. Mă bucur să fac parte din această campanie mai ales că cel mai frumos mod de a ne arăta iubirea pentru cei dragi e să le dăruim ceva, fie că e vorba de o vorbă bună, o floare, un gest simbolic sau de ce nu, o farfurie cu mâncarea sau desertul preferat. Am mai gătit cu produse Schar și la campaniile trecute și am rămas plăcut impresionată de ele. 
Concursul nu se adresează doar nouă bloggerilor culinari ci și vouă cititorilor noștri, așa că puteți câștiga produse Schar pentru o lună întreagă dacă lăsați un comentariu aici pe blog la rețetele postate de mine. În comentariul lăsat trebuie să scrieți un gând bun, o povestioară de viață, o experiență trăită care să ne inspire să fim mai generoși, mai buni, mai iubitori. Detalii găsiți și pe pagina concursului. 

Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 10 minute
Timp total de pregătire: 40 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 4 persoane:

200 g de paste fără gluten Schar
150 g de mazăre în consvervă
200 g de somon afumat
150 g de iaurt grecesc
150 g de smântână (sau creme fraiche)
1 lingură de coajă de lămâie 
3 linguri de suc de lămâie
1 lingură de ulei de măsline
1 vârf de cuțit de zahăr
sare, piper
pătrunjel proaspăt (sau mărar)
2 ouă fierte

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă să se răcească. Se adaugă apoi mazărea din conservă, scursă de apă și uleiul de măsline. Puteți folosi și mazăre proaspătă pe care o fierbeți separat. Se pregătește sosul din iaurt, smântână, coaja de lămâie, zeama de lămâie, zahăr, sare și piper. Somonul afumat se taie în feliuțe lungi și se rulează. Se condimentează apoi pastele cu sosul de iaurt, se adaugă deasupra ouăle fierte și somonul afumat.  Se presară pătrunjel proaspăt deasupra și se servesc. În loc de pătrunjel e mai bine să folosiți mărar, dar eu fiindcă îl găsesc cam greu aici, l-am înlocuit cu pătrunjel. Pentru sos ar fi mai ok să folosiți creme fraiche dacă o găsiți. La fel, nici pe aceasta nu o prea găsesc la magazinele din zona mea. Mi-au plăcut mult aceste paste fără gluten. Nu se simt mari diferențe între acestea și cele cu gluten. Am preferat această salată de paste în locul celor tradiționale cu mult sos și carne, destul de greoaie pentru gusturile mele. 


Spor la treabă!
Tags:

5 comentarii :

  1. Povestea mea incepe trist, incepe cu plecarea spre ingeri a unei fiinte deosebite care mi-a marcat copilaria si pasii in viata pana la varsta de 29 de ani, bunica mea care la 71 de ani a ales sa se alature eternitatii. Bunica mea a fost femeia care m-a invatat importanta meselor in familie, care mi-a ascultat povestile adolescentine si m-a sfatuit mereu atunci cand am avut nevoie, a fost mereu alaturi de mine si a fost cea mai buna bunica din lume pentru ca a fost bunica mea. Cu siguranta nu am crezut as m-ai putea simti pentru altcineva ce am simtit pentru ea si cu atat mai putin pentru noua sotie a bunicului meu in varsta de 78 de ani. Cand am ales la un an dupa ce s-a stins bunica mea sa-l ajutam sa-si gaseasca pe cineva cu care sa-si imparta batranetile am facut-o in principiu pentru a-i prelungi lui viata la care se pregatea sa renunte si in al doilea rand, recunosc dintr-un motiv pur egoist, acela de a ne fi si noua traiul mai usor.
    Nimic insa nu m-a pregatit pentru lectia pe care viata avea sa mi-o predea cu darnicie.
    Bunica mea m-a invatat sa fiu respectuoasa si asta am si incercat vizavi de tanti Ani, dar nu aveam de gand sa-i ofer nimic mai mult din sufletul si inima mea.
    Apoi putin cate putin cu marinimie si cu darnicie a spart toate barierele pe care le-am ridicat. In primul rand are grija de bunicul meu si pentru asta ii sunt recunoscatoare, dar nimic nu m-a pregatit pentru a da nas in nas cu omul care si-a suflecat manicile si s-a apucat sa faca coliva si cozonaci pentru pomenile si parastasele bunicii mele, pentru omul care merge cu noi la mormantul bunicii mele si ne ajuta sa il ingrijim, pentru femeia care ma cheama dimineata la cafea si are grija sa-mi ofere si o feliuta din prajitura pe care a pregattit-o pentru ca stia ca vin, pentru femeia care ma suna sa ma intrebe ce mai fac azi si daca nu vreau sa vin la masa de pranz, este femeia care se joaca cu copii mei dee parca ar fi nepotii ei...
    Este o femeie darnica, sufletista si incredibil de buna....nu este bunica mea, dar este azi cea mai buna prietena a mea pe care bunica mea de acolo de sus de unde a trimis-o sa vegheze in continuare asupra mea. #Schar Iubim si Daruim

    RăspundețiȘtergere
  2. Un preparat usor, gustos, sanatos si sa nu uitam apetisant, conteaza mult si aspectul. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mancat in foarte multe locuri paste cu somon afumat, dar niciodata nu am incercat sa le fac eu. Dor somonul imi lipseste, cred ca dau o fuga pana la magazin.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!