Grissini cu somon afumat Alina Avram 17 februarie 2016 6 Comments

În cadrul campaniei Schar de luna aceasta, Iubim și dăruim #iubimșidăruim, toți bloggerii culinari trebuie să pregătească aperitive fără gluten, paste fără gluten și desert fără gluten. Dacă la capitolul desert mă pricep cel mai bine, pastele le consum ocazional, la capitolul aperitive a trebuit să stau să mă gândesc nițel. M-am gândit să folosesc grissini și cel mai la îndemână era să le învelesc în prosciutto, eventual să adaug și niște pepene galben lângă. Apoi m-am sucit pentru că am dat peste somonul acesta minunat în magazin pe care l-am folosit și la pastele fără gluten. Am învelit grissini în somon, am adăugat niște salată verde, am pregătit un sos dulce acrișor de smântână și asta a fost tot. Un aperitiv super rapid și foarte gustos, mai ales dacă iubiți somonul afumat și nu aveți cum să nu-l iubiți. 

Timp de preparare: 20 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

1 pachet de grissini Schar
100 g de somon afumat
salată verde


150 g de smântână
150 g de iaurt grecesc
coaja rasă de la 1 lămâie
1 vârf de linguriță de zahăr
sare, piper

Mod de pregătire:

Pentru sos se amestecă toate ingredientele într-un bol. Somonul afumat se desface în feliuțe subțiri și se învelesc grisinele doar pe jumătate. Se adaugă și câteva frunze de salată verde și sosul de smântână. Eu aș fi vrut să fac un sos olandez, dar nu am mai avut timp. Merge foarte bine și acela în contextul acesta. Vă recomand să-l încercați. Dacă aveți alte idei de aperitive cu grissini nu ezitați să-mi spuneți și mie. Sunt în pană de idei. Eu de regulă le consum la restaurant înainte de masă, sau chiar în loc de pâine. Sunt nelipsite de pe mese. Fiindcă mă atrag cel mai mult rețetele dulci aș fi vrut să le ”îmbrac” în ciocolată și să le decorez cu bomboane colorate. 


Spor la treabă!

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!