Cupcakes cu lămâie și bezea Alina Avram 3 februarie 2016 No Comment

Văzusem la Corina tortul acesta cu bezea caramelizată și mi-am amintit că am și eu o torță pe care nu prea o folosesc. Am cumpărat-o acum ceva timp și tot visam la niște cupcakes cu bezea caramelizată care nu prea voiau să își facă apariția. Cum nu vine nimeni să mi aducă la ușă m-am pus pe treabă. Pentru că nu puteam să le fac așa simple am făcut din nou un lemon curd cu care le-am umplut. Am ales să fac bezea italiană pentru că e mult mai stabilă și albușul este pasteurizat. Dacă nu aveți o torță bezeaua arată frumos și folosită ca atare. Se poate adăuga și puțin colorant în ea și cu siguranță micile voastre prăjituri vor arăta mult mai drăguț. 

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 60 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 12 cupcakes:

120 g de unt moale
150 g de zahăr
3 ouă la temperatura camerei
1 plic de zahăr vanilat (semințe de vanilie)
200 g de făină
2 lingurițe de praf de copt
100 ml de lapte

Pentru lemon curd rețeta e aici:

2 ouă
50 g de unt moale
100 g de zahăr
75 ml de suc de lămâie 
coajă rasă de la o lămâie.

Pentru bezeaua italiană:

100 g de albuș
35 ml de apă
135 g de zahăr

Mod de pregătire:

Rețeta pentru cupcakes e aceeași de aici. Dați click pentru a vedea mai multe poze. Așadar, untul moale se mixează cu zahărul și semințele de vanilie (zahărul vanilat) până când devine cremos. Se adaugă pe rând ouăle și se mixează în continuare. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă compoziție alternând-o cu cele 100 ml de lapte. Se distribuie apoi în tava pentru brioșe având grijă să nu murdăriți marginile. Se coc la 170 de grade pentru 15-20 de minute și se lasă apoi să se răcească pe un grătar. 
După ce s-au răcit se scobesc și se umplu cu lemon curd pe care trebuie să-l aveți pregătit de dinainte cu minim o oră pentru că are nevoie să se răcească bine. Procedeul pentru lemon curd vi l-am explicat deja, dar îl repet. Ouăle se pun pe baie de aburi cu zahărul, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Se amestecă mereu cu un tel până când crema se îngroșă. Se transferă apoi într-o carafă de plastic și când s-a mai răcorit (trebuie să aibă cam 45-50 de grade) se adaugă untul și se mixează cu un blender până când face spumă, fără a mișca blenderul de jos în sus. Se ține în vas, se acționează și veți observa că se formează o spumă. Se dă apoi la rece pentru minim o oră.
După ce ați umplut cupcakes-urile cu lemon curd se poate pregăti bezeaua. Se pune pe foc apa împreună cu zahărul și se fierbe siropul până când ajunge la 121 de grade. Când ajunge la 118 grade dă drumul mixerului la viteză maximă și se montează albușurile. Se reduce apoi viteza și se toarnă siropul fierbinte (121 grade) în fir subțire. Se mixează pentru încă 2-3 minute după ce ați adăugat tot siropul și bezeaua e gata. Trebuie să aibă în jur de 40 de grade pentru a putea fi folosită. 
Cu ajutorul unui poș se decorează apoi cupcakes-urile cu bezea. Se caramelizează cu torța și se așază pe o farfurie. Se pot consuma imediat, dar se pot păstra și la rece. Nu se întâmplă nimic cu bezeua la rece. 
Spor la treabă!


No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!