Crostini cu brânză de capră și pere caramelizate (fără gluten) Alina Avram 21 februarie 2016 6 Comments

Îmi plac mult crostini, de obicei îi prefer în varianta integrală, dar noua descoperire de la Schar m-a făcut să-mi schimb puțin obiceiurile. Așa că nu am mai ținut cont de calorii și am pregătit niște crostini delicioși cu brânză de capră, pere caramelizate și prosciutto. Cum vă sună combinația aceasta? Vă zic eu, e de vis! Papilele gustative o iau razna. Baza crocantă, perele dulci, prosciutto sărat și brânza ușor amăruie. Ce-ți poți dori mai mult de la o gustare? Fiindcă luna aceasta Iubim și dăruim cu Schar vă invit să intrați pe hashtagul acesta #iubimsidaruim și să urmăriți colecția de rețete fără gluten pe facebook. 

Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 10 minute
Timp total de pregătire: 40 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

1 pungă de crostini Schar
150 g de brânză de capră
100 g de prosciutto  (jambon)
2 pere 
4 linguri de zahăr

Mod de pregătire:

Prima dată se pregătesc perele care se spală, se usucă și se taie în două pe lungime, apoi iar în jumătăți. Se pune zahărul pe foc într-o tigaie și se lasă se topească. Se adaugă apoi perele și se lasă pentru câteva minute. Se întorc și pe partea cealaltă pentru a se carameliza bine. Țineți focul mic și aveți grijă să nu ardeți zahărul, când observați că s-a topit tot și începe să-și schimbe culoarea adăugați perele. 
Se ung crostini cu brânză de capră, se așază deasupra o felie de pară caramelizată și o felie de prosciutto. Se așază crostini pe o farfurie și se servesc cu mare poftă. Spor la treabă!6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!