Cheesecake cu nutella (fără coacere) Alina Avram 1 februarie 2016 3 Comments

Dacă vă aflați aici vă place ori nutella ori cheesecake-ul fără coacere ori oreo? Sau toate acestea la un loc? Nu sunt cel mai mare fan al biscuiților oreo sau al nutellei în mod special, dar sunt fan cheesecake, iar dacă e și fără coacere cu atât mai mult. L-am făcut pentru prima dată și sincer vă mărturisesc că nu mă așteptam să iasă atât de cremos și de bun. În plus nu are nevoie de gelatină pentru că nu e moale, iar feliile se taie frumos. Am folosit un inel de inox de 18 cm, dar îl puteți face și într-o tavă de copt cu inel detașabil de 18-20 de cm. L-am pregătit pentru o întâlnire pe care am avut-o în cadrul bisericii cu  comunitatea noastră de români. Vă mărturisesc că am primit foarte multe laude și pe bună dreptate, e foarte bun. Încercați-l degrabă și îmi veți da dreptate!

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de răcire: 5-6 ore
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente pentru crusta de biscuiți:

200  g de biscuiți oreo
50 g de unt topit
2 linguri de nutella

Pentru cremă:

100 g de ciocolată neagră (85 % cacao am folosit eu)
280 g de nutella
500 g de philadelphia
100 g de zahăr pudră

Pentru decor:

250 g de smântână pentru frișcă
biscuiți oreo sfărâmițați

Mod de pregătire:

Dacă folosiți o tavă detașabil e indicat să o ungeți cu unt și să o tapetați cu hârtie de copt la bază. Eu am folosit un inel pe care l-am așezat pe o suprafață dreaptă tapetată tot cu hârtie de copt.
Biscuiții se macină fin și se amestecă cu untul topit și nutella. Se așază compoziția în tavă și se nivelează bine cu dosul unei linguri. Se dă la rece pentru 30 de minute. 
Între timp se topește pe baie de aburi ciocolata neagră împreună cu jumătate din cantitate de nutella. Am folosit ciocolată Lindt, e recomandat să folosiți una cu 70-80% cacao.
Brânza philadelphia se mixează împreună cu zahărul pudră. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de nutella rămasă (140 g care nu s-au topit pe baie de aburi). Se mixează pentru 1-2 minute și se adaugă apoi nutella topită cu ciocolata neagră. Crema rezultată se toarnă în tavă, se nivelează bine și se dă cheesecake-ul la rece pentru câteva ore. Eu l-am lăsat peste noapte.
Se mixează smântâna pentru frișcă și se așază deasupra desertului. Se adaugă și niște oreo rupți cu mâna. Nu e nevoie să îndulciți smântâna, desertul e suficient de dulce. 
Spor la treabă!

3 comentarii :

  1. arata super bine, ca de altfel toate preparatele tale! as vrea sa fac si eu acest cheescake, ceezi ca ar merge sa inlocuiesc crema de branza cu mascarpone?

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!