Brioșe cu bomboane de ciocolată Alina Avram 24 februarie 2016 No Comment

Cupcakes am tot făcut în ultimul timp așa că am zis să trec de partea cealalaltă, a brioșelor. Și nu am ales orice fel de brioșe ci unele pline de ciocolată la interior și la exterior. Am folosit bomboane Ferrero Rocher pentru a le decora, dar le-am adăugat și în compoziție. Pentru a completa porția deja considerabilă de ciocolată am făcut și un ganache de ciocolată. Ce-ți poți dori mai mult de la un muffins? Poate doar un pahar mare de apă alături. Sau în cazul meu mai multă ciocolată, și mai multă ciocolată! Râuri de ciocolată!

Timp de preparare: 40 de minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp de răcire: 60 de minute
Timp total de pregătire: 120 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 12 brioșe

24 bomboane ferrero rocher
220 g făină
30 g de cacao
1/2 linguriță de bicarbonat la sodiu
2 1/2 lingurițe de praf de copt
1 ou
250 ml de lapte bătut
80 ml de ulei vegetal
60 g de zahăr

Pentru ganache-ul de ciocolată:

100 g de ciocolată neagră
150 ml de smântână pentru frișcă

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se așază hârtiuțele colorate în formele pentru brioșe. Făina se cerne împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se dă deoparte. Oul se bate cu zahărul, uleiul și laptele bătut. Eu am realizat toată compoziția cu ajutorul unui tel. Nu aveți nevoie de mixer. Se încorporează apoi cele două amestecuri, cel uscat cu cel lichid. Se amestecă să fie încorporate bine și se umplu apoi formele de brioșe cu această compoziție, dar doar 3/4. Se pune câte o bomboană în centru, se apasă să atingă fundul tăvii și se coc brioșele pentru 20-25 de minute. După ce s-au copt se scot pe un grătar și se lasă să se răcească.
Se pregătește între timp ganache-ul. Se încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se toarnă apoi în două etape peste ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă cu o spatulă și se emulsionează compoziția până când capătă un aspect lucios și smântâna e perfect încorporată. Se lasă să se răcească și se decorează apoi brioșele. Se așază câte o bomboană deasupra fiecăreia. Bomboanele nu se topesc în timpul coacerii, își păstrează forma. Dacă vi se par prea multe bomboane puteți renunța la cele de decor. Eu vă asigur că niciodată nu e prea multă ciocolată. 
Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!