Tort Hummingbird Dohotariu-Avram Alina 15 ianuarie 2016 6 Comments

Hummingbird Cake sau pe înțelesul tuttuor Tort Pasărea colibri este genul acela de tort fără pretenții, dar care poate strânge întreaga familie la masă. E un tort pe care să-l faci când nu ai chef de ceva complicat sau când vrei să consumi un desert de genul ”casnic”. Blatul conține nuci, ananas, migdale, iar crema una clasică, cu brânză. Dacă vă place tortul cu morcovi o să vă placă și acesta, cu siguranță. În mod normal se folosesc nuci pecan pentru blat, dar fiindcă nu le-am găsit la supermarketul din zonă le-am înlocuit cu nuci normale care sunt mult mai accesibile. Cu decorul vă puteți juca în fel și chip, eu nu am avut chef de mai mult și l-am lăsat așa ”naked”. E un naked hummingbird cake.

Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 60 de minute
Timp total de pregătire: 120 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru blat:

390 g de făină
400 g de zahăr
3 ouă mari
100 g de nuci tocate grosier
6 g de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
3 g de scorțișoară
180 ml de ulei vegetal
1 lingură de extract de vanilie
227 g de compot de ananas
400 g de banane zdrobite:

Pentru cremă:

125 g de unt moale
500 g de philadelphia
400 g de zahăr pudră
1/2 baton de vanilie

Mod de pregătire:

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade și se pregătesc două tăvi identice care se ung cu unt și se tapetează cu hârtie de copt la bază.
Făina se amestecă cu zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu cernut și scorțișoara. Nucile se prăjesc și se toacă. Se adaugă apoi peste amestecul de făină.
Într-un alt vas se bat ouăle cu uleiul, se adaugă extractul de vanilie, ananasul tăiat cubulețe (cu tot cu zeamă) și bananele zdrobite. Eu le-am zdrobit cu presa pentru piureul de cartofi.
Se amestecă apoi compoziția uscată cu cea lichidă și se toarnă în cele două tăvi pregătite. Se coc blaturile pentru 30-35 de minute. Se lasă apoi să se răcească bine pentru a le putea felia. 
După ce s-au răcit se îndreaptă și se taie în două. Obțineți astfel un tort cu 4 straturi de blat și 4 de cremă. Se pregătește și crema de brânză pentru a le umple. 

Untul moale se mixează cu zahărul pudră adăugat treptat. Se adaugă apoi și crema de brânză, semințele de vanilie și se mai mixează pentru 2-3 minute. În mod normal ar fi trebuit să folosesc cantitatea dublă de zahăr, dar mi s-a părut prea mult. La cremele de brânză și unt se folosește destul de mult zahăr, dar cred că o puteți face cât de dulce vă place. 
Se umplu blaturile cu această cremă și se decorează cu nuci tocate. Eu am făcut și niște decorațiuni din felii de ananas pe care le-am dat la cuptor să se usuce. Trebuie tăiate cât de subțire puteți, să le învârtiți de câteva ori și după ce au început să prindă puțină culoare le așezați într-o tavă pentru brioșe pentru a lua o formă drăguță precum cea pe care o vedeți pe felia de tort. 




Spor la treabă!
Tags:

6 comentarii :

  1. Imi puteti spune, va rog, ce dimensiune are forma de copt pe care ati folosit-o?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi am mesterit acest tort. Concluziile sunt urmatoarele: arata bine (nu am mai avut nuca de presarat deasupra asa ca am folosit bucatelele rezultate de la indreptarea blatului pe care le-am faramitat si le-am presarat pe tort), a mirosit grozav de bine cat timp am copt blatul, acum astept ziua de maine pentru degustare.
    O singura problema am avut si anume cand, dupa ce imi aliniasem toate ingredientele pe masa si ma pregateam sa incep, am citit urmatoarele: "Într-un alt vas se bat ouăle cu uleiul". Hait! Care oua? de unde oua? si, mai ales, cate oua? Am iesit din impas googaluind repede dupa o reteta asemanatoare ca sa incerc sa aflu. Criza rezolvata, am folosit 4 oua.
    Va multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi cer mii de scuze pentru greșeala comisă. Deși citesc de câteva ori rețeta înainte de o publica se întâmplă să mai greșesc în tehnoredactare. Era vorba despre 3 ouă mari, e ok dacă ai folosit 4. Mulțumesc mult!

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!