Brownie cu multă ciocolată Dohotariu-Avram Alina 27 ianuarie 2016 2 Comments

Cred că e impropriu spus ”brownie cu ciocolată” pentru că toate au ciocolată într-o cantitate mai mare sau mai mică. Aceasta are multă ciocolată neagră, iar rețeta îi aparține lui Jamie Oliver. Căutam o rețetă de brownie foarte ciocolătoasă și am găsit-o pe aceasta. Am adăugat și câteva nuci, alune, migdale și a rezultat o brownie așa cum îmi place mie. Știți că există și versiunea ”blondie” pe care nu am încercat-o încă, dar sper să o testez cât de curând. De multe ori brownie se asociază cu negresa noastră, doar că eu știu că negresa noastră nu conținea ciocolată în compoziție. Asocierea dintre ele cred că se datorează faptului că amândouă sunt brown pentru că pentru mine negresa e negresă, iar brownie e brownie. 

Timp de preparare: 20 minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp total de pregătire: 40 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

250 g de unt
200 g de ciocolată neagră (50%cacao am folosit eu)
4 ouă
65 de făină
80 g de cacao neagră
360 g de zahăr
75 g de nuci, alune, migdale
1 lingură rasă de praf de copt

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Untul tăiat cubulețe se pune pe baie de aburi cu ciocolata mărunțită. Se amestecă până când se topește în totalitate. Se adaugă apoi nucile tocate grosier. În alt bol se amestecă făina împreună cu praful de copt, cacaua și zahărul. Se adaugă ciocolata topită și se mixează compoziția. La final se adaugă ouăle bătute puțin cu o furculiță și se mixează în continuare pentru 2 minute. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade pentru 25-30 de minute maxim. Trebuie să se rumenească pe margini și la suprafață, iar în interior să rămână moale. Dacă o țineți 25 de minute e suficient. Se lasă apoi să se răcească. Se poate consuma și călduță cu frișcă naturală sau înghețată.


 Spor la treabă!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!