Biscuiți umpluți (în formă de inimioară) Alina Avram 7 ianuarie 2016 No Comment

Ce m-a apucat pe mine să fac biscuiți umpluți și în formă de inimă?! Păi unu la mână a trebuit să pregătesc câteva rețete pentru Sf. Valentin, iar în al doilea rând îmi rămăsese niște creme de la nucile umplute pe care voiam să o folosesc cumva. Au ieșit niște biscuiți mega delicioși pe care i-am glazurat cu ciocolată și i-am decorat cu bombonele colorate. Mi se pare că arată super drăguț, nu-i așa? Dacă nu aveți chef să-i umpleți îi puteți doar decora cu ciocolată. Sunt foarte buni și așa. Cu toate acestea treaba nu e deloc complicată și merge ca unsă. Eu i-am făcut într-o seară târzie și nu mi-a luat foarte mult timp. 

Timp de preparare: 60 de mimute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 30 de minute
Timp total de pregătire: 120 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru biscuiți:

500 g de făină
225 g de miere de albine
50 g de zahăr
150 g de unt
1 gălbenuș
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță rasă de scorțișoară
coaja rasă de la 1/2 portocală
coajă rasă de la 1 lămâie


Pentru cremă:

300 g de bicuiți petit beurre
100 g de nuci măcinate
200 g de zahăr pudră
40 g de cacao
250 ml de lapte
1 lingură de rom (esență de rom)

Pentru glazură:

200 g de ciocolată neagră
bombonele colorate

Mod de pregătire:

Untul topit se amestecă cu mierea de albine. Se adaugă zahărul, scorțișoara, coaja de lămâie și de portocală. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul precedent. Se amestecă la început cu lingura, apoi se frământă cu mâna până când aluatul devine omogen. Se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 de minute.
Se împarte apoi aluatul în două și se întinde într-o foaie de 8 mm pe masa de lucru unsă cu făină. Se decupează formele dorite și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc apoi la 180 de grade pentru 10-12 minute. Se procedează la fel și cu aluatul rămas. Eu am copt vreo 2 tăvi de biscuiți. Când observați că se rumenesc ușor pe margini îi scoateți din cuptor. Aveți grijă pentru că se coc  repede. 
Se lasă să se răcească și se pregătește crema. Biscuiții se macină împreună cu nucile. Se adaugă zahărul pudră, cacaua și romul. Se subțiază compoziția cu lapte. Nu trebuie să fie foarte moale, dar nici prea tare pentru că nu reușiți să-i umpleți bine pe urmă. Dacă simțiți că ar mai trebui puțin lapte, nu ezitați să-l adăugați. Se unge apoi câte un biscuite cu crema obținută, se lipește al doilea biscuite, se curăță marginile și se așază într-o tavă.
După ce ați terminat de umplut toți biscuiții îi puteți decora cu ciocolată neagră topită și bombonele colorate. Îi decorați după bunul plac, eu i-am făcut așa cum îi vedeți în poze, cu ajutorul unei lingurițe.Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!