Biscuiți marocani (Ghoriba) Alina Avram 12 ianuarie 2016 No Comment

Aveam în plan să pregătesc acești biscuiți pentru sărbători. Nu am mai apucat, dar cum m-am întors în Italia mi-am reamintit de ei. Din ce am citit pe internet ar fi niște biscuiți de origine marocană, foarte asemănători celor americani, chocolate crinkles. În mod normal se fac cu făină din grâu dur, un griș măcinat foarte fin, dar am văzut că se poate înlocui și cu făină normală. Eu aveam această făină prin casă așa că am folosit-o. I-am aromatizat cu puțină lămâie chiar dacă în varianta originală nu se folosește. Se pot face și cu cocos, migdale, semințe de susan, etc. Mie îmi plac pentru că se crapă frumos în timpul coacerii și în plus nu au nevoie să stea deloc la rece. Se fac în doi timpi și trei mișcări!

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 10 de minute
Timp total de pregătire: 60 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

400 g de griș măcinat fin
150 g de zahăr pudră
2 ouă
40 g de unt topit
40 g de ulei de arahide
7 g de praf de copt
1 lămâie
sare

În plus: 100 g de zahăr pudră pentru copt biscuiții

Mod de pregătire:

Ouăle întregi se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă uleiul, untul topit, un pic de sare, zeama și coaja de la o lămâie. Se omogenizează bine compoziție și se adaugă la final făina amestecată cu praful de copt. Aluatul rezultat trebuie să fie omogen și nelipicios. Se preîncălzește între timp cuptorul la 180 de grade și se formează biscuiții care se tavălesc bine prin zahăr pudră. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit o hârtie de silicon pentru copt). Nu am aplatizat deloc biscuiții, i-am lăsat așa și am încercat să-i fac la fel. Se coc apoi pentru 10-15 minute. După 10 minute vă puteți uita la ei și dacă s-au rumenit puțin dedesubt îi puteți scoate. Se coc foarte rapid. Ai mei au fost gata în 10 minute, dar depinde și cât de mari îi faceți. E bine să-i faceți cam de dimensiunea unei nuci. 
Se scot pe un grătar și se lasă să se răcorească înainte de a-i consuma. 




Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!