Tiramisu cupcakes Dohotariu-Avram Alina 4 decembrie 2015 No Comment

Cel mai celebru desert italian poate fi regăsit în fel de de fel de forme și culori. Plecând de la clasicul tiramisu se pot face torturi tiramisu, cheesecake tiramisu, tiramisu la pahar, cupcake tiramisu, pavlova tiramisu, înghețată tiramisu, etc. Orice desert în care se regăsește blatul sau pișcotul însiropat cu cafea, plus crema de mascarpone și cacaua poate fi denumit tiramisu ceea ce nu e tocmai corect. E un desert rapid și extrem de iubit de toată lumea. În plus pentru cei care nu beau cafea o pot înlocui cu cea fără cofeină. Sunt convinsă că o să vă placă aceste cupcakes, dragi iubitori de tiramisu!

Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp de răcire: 10 minute
Timp total de pregătire: 60 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 12 cupcakes:

120 g de unt moale
150 g de zahăr
3 ouă
1 pliculeț de zahăr vanilat
200 g de făină
2 lingurițe de praf de copt
100 ml de lapte

Pentru cremă:

250 g de mascarpone
100 ml de smântână pentru frișcă
50 g de zahăr pudră


2 cafele espresso
cacao

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade. Untul moale se mixează cremă cu zahărul. Se adaugă zahărul vanilat și ouăle pe rând. Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se încorporează apoi compoziției alternând-o cu laptele. Cu alte cuvinte se adaugă 2-3 linguri de făină, 2-3 linguri de lapte și tot așa până la epuizarea ingredientelor. 
Se toarnă apoi compoziția în formele pentru brioșe având grijă să nu murdăriți marginile și să nu le umpleți până sus. 
Se coc apoi pentru 15-20 de minute la 170 de grade. Se scot apoi pe un grătar și se lasă să se răcească. Se pregătește între timp crema. Brânza mascarpone se mixează cu zahărul pudră. Se încorporează apoi la mână frișca mixată nu foarte țeapănă.
Se îndreaptă brioșele, se înțeapă cu o furculiță sau o scobitoare din loc în loc și se însiropează cu cafea. Se decorează apoi cu crema de mascarpone și se presară cacao deasupra. Se păstrează la rece. Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!