Ruladă cu cremă de vanilie Alina Avram 12 decembrie 2015 No Comment

Am ajuns să pregătesc această ruladă cu cremă de vanilie pentru că nu o mai pregătisem de ceva timp și pentru că-mi rămăsese niște cremă de vanilie de la o altă rețetă. Pentru a-i da un aspect care mă trimite oarecum la sărbătorile ce se apropie am decis să o îmbrac în frișcă naturală și să o decorez cu niște coacăze roșii și câteva frunzulițe de zahăr. Ruladele umplute sunt ușor de făcut, se pot umple cu diferite creme, cu ciocolată sau chiar gem și dulceață. Prima mea rețetă de ruladă postată pe blog e aceasta cu gem. Mă amuză mereu primele rețete postate pe blog pentru că îmi arată cât de mult se poate evolua și cât de mult se pot îmbunătăți rețetele și pozele. Nu există limite o dată ce ai pășit în această direcție. 

Timp de preparare: 25 de minute
Timp de coacere: 15 minute
Timp de răcire: 30 de minute
Timp total de pregătire: 70 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru ruladă: 

6 ouă
150 g de zahăr
210 g de făină
50 g de unt topit
un praf de sare
1 lingură de extract de vanilie (esență de vanilie)

Pentru crema de vanilie:

5 gălbenușuri
125 g de zahăr
40 g de făină
500 ml de lapte
1/4 baton de vanilie

Pentru decor:

250 ml de smântână pentru frișcă
100 g de coacăze roșii
frunzulițe verzi din zahăr

Mod de pregătire:

Pentru început e bine să pregătiți crema pentru că trebuie să se răcească bine. S-ar putea să nu fie nevoie să o folosiți pe toată, chiar dacă vă rămâne nu e nicio problemă o puteți folosi la un alt desert.
Așadar laptele se pune pe foc împreună cu păstaia de vanilie crestată. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul până când devin spumoase. Se adaugă făina și se omogenizează bine compoziția. Când laptele începe să dea în clocot se ia de pe foc și se strecoară. Se adaugă apoi peste compoziția de gălbenușuri. Se amestecă bine și se pune compoziția pe foc într-o oală cu fundul gros, de preferință. Se lasă pe foc pentru 3-4 minute sau până când se îngroașă având grijă să amestecați mereu în cremă. Se transferă crema într-un bol, se amestecă puțin în ea să se răcorească, apoi se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece, 
Pentru compoziția ruladei se separă albușurile de gălbenușuri.  Se mixează apoi gălbenușurile cu zahărul și extractul de vanilie. Se încorporează apoi făina cernută, untul topit și la final albușurile mixate separat cu un praf de sare. 
Se toarnă compoziția rezultată într-o tavă de 30x40 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se întinde compoziția într-o foaie subțire și se coace apoi la 160 de grade pentru 10-15 minute. 
Eu am înjumătățit cantitățile indicate pentru că am făcut o rualdă mai mică cu crema rămasă. După ce s-a copt rulada se desprinde de pe hârtie de copt, se așază pe un prosop și se rulează. Se lasă să se răcească. După ce s-a răcit,  se desface, se unge cu crema de vanilie și se rulează la loc. Se decorează apoi cu frișcă naturală și coacăzele roșii. Eu nu am mai adăugat zahăr atunci când am mixat smântâna, dar dacă o vreți dulce îl puteți adăuga. Se dă apoi rulada la rece pentru câteva ore să se răcească bine de tot. 
Îmi cer scuze pentru că nu am reușit să fac prea multe poze din timpul preparării și acestea pe care le-am făcut nu sunt cine știe ce pentru că sunt făcute noaptea. În funcție de culoare gălbenușurilor voastre așa va fi și crema de vanilie. A mea a ieșit cam deschisă de data aceasta pentru că am avut niște gălbenușuri palide. Frunzulițele sunt cumpărate, m-am gândit că ar arăta drăguț în combinația aceasta. Voi ce părere aveți? Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!