Chec cu lămâie și rodie Alina Avram 17 decembrie 2015 No Comment

Iată cum îmi îmbogățesc colecția de checuri cu încă o rețetă și nu orice rețetă de chec, ci una în formă de inimă. Nici nu au sosit sărbătorile de iarnă și eu mă gândesc deja la rețete pentru Sf. Valentin. Nu sunt cel mai mare fan al acestei sărbători, dar deserturile în formă de inimă nu-mi displac. Nu e musai să folosiți și voi o tavă în formă de inimă, puteți coace checul într-o singură tavă normală. Eu am folosit o tavă mică pentru cel în formă de inimă, iar restul l-am pus într-una normală. Pentru un plus de culoare am realizat o glazură din zahăr cu suc de rodie. Este o rețetă de chec care se poate îmbogăți cu fel de fel de arome în loc de cea de lămâie pe care am folosit-o eu. Puteți folosi portocale, vanilie,ghimbir, etc. Puteți adăuga niște semințe de mac în compoziție. Ar fi fost chiar recomandat să le folosesc în rețeta aceasta, dar nu le aveam în casă la momentul respectiv. 

Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de coacere: 40 de minute
Timp de răcire: 20 minute
Timp total de pregătire: 80 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

180 g de făină 
8 g de praf de copt
3 ouă
170 g de zahăr
150 g de unt topit
2 lămâi
semințe de mac (opțional)

Pentru glazură:

125 g de zahăr pudră
suc de rodie
semințe de rodie

Mod de pregătire:

Ouăle se mixează cu zahărul până devin cremoase (5-7 minute). Se adaugă apoi făina cernută împreună cu praful de copt și se încorporează bine la mână. Se adaugă apoi untul topit, zeama și coaja rasă de la cele 2 lămâi. Se pune compoziția într-o tavă de copt și se coace pentru 40-50 de minute la 180 de grade. Se scoate apoi pe un grătar la răcit și se pregătește glazura.
Se pune zahărul pudră într-un bol, se adaugă pe rând câteva linguri de suc de rodie până când compoziția devine curgătoare. Adăugați așadar o lingură de suc, amestecați și tot așa până când glazura are consistența ideală. Trebuie să fie curgătoare, dar nu foarte subțire așa că adăugați pe rând sucul de rodie. Turnați deasupra checului glazura și decorați-l cu semințe de rodie și câteva felii de coajă de lămâie, dacă doriți. 

Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!