Brioșe cu cașcaval Alina Avram 8 decembrie 2015 No Comment

A trecut ceva timp de la ultima rețetă de brioșe sărate postată pe blog și culmea e vorba tot de o rețetă de brioșe cu șuncă și cașcaval, mai exact aceasta. Deși promiteam la vremea respectivă că o să-mi îmbogățesc colecția de brioșe, nu m-am ținut de promisiune. Nu le pregătesc foarte des, deși se fac foarte ușor. Dacă brioșe dulci am mai făcut, brioșele sărate nu mă atrag în mod special. Nu aș ști să răspund de ce anume, poate pentru că aleg mereu varianta dulce în loc de varianta sărată a unui preparat care o permite. În brioșele sărate se poate pune cam tot ce se găsește prin frigider: legume, brânzeturi, carne, pește, etc.

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 25 de minute
Timp total de pregătire: 45 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

200 g de făină
200 ml de lapte
2 ouă
2 linguri de ulei
1 linguriță de praf de copt
100 g de cașcaval
100 g de șuncă 
câteva fire de mărar sau pătrunjel

Mod de pregătire:

Ouăle se amestecă cu laptele și uleiul. Se adaugă șunca și cașcavalul tăiate cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt. La final se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt. Se pune compoziția în formele pentru brioșe și se coc la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Dacă nu aveți forme de silicon ca ale mele le puteți coace într-o tavă pentru brioșe în care ați așezat hârtiuțele speciale. Se lasă să se răcorească și se pot consuma calde, dar sunt perfecte și a doua zi. 



Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!