Prăjitură simplă de post Alina Avram 17 noiembrie 2015 No Comment

Pentru că ne aflăm în postul Crăciunului m-am gândit să vin în întâmpinarea celor care sunt în căutarea de rețete de post. Eu recunosc că nu stau foarte bine la capitolul dulciuri de post, mereu mă aflu în impas când e vorba să pregătesc un tort sau o prăjitură de post. Partea bună e că se pot face dulciuri de post foarte gustoase. Prăjiturica aceasta am preluat-o tot din cartea Sandei Marin și dacă aveți cartea o găsiți sub denumirea de Prăjitură fără ouă. Am înlocuit laptele cu apa din rețetă și am folosit o marmeladă de portocale. Puteți folosi marmelada sau gemul vostru preferat, iar cu cât acestea sunt mai parfumate și mai dulci cu atât mai bine. Nu conține zahăr, dulceața o preia de la marmeladă sau de la gem. 

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 60 de minute
Timp total de pregătire: 110 minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

500 g de marmeladă (sau gem)
2 linguri de apă
2 linguri de ulei
220 g de făină
2 lingurițe rase de bicarbonat
2 linguri de rom 
150 g de nuci măcinate grosier

zahăr pudră

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Dulceața se mixează cu apa până devine ca o pastă. Se adaugă apoi uleiul și făina cernută împreună cu praful de copt. Se adaugă romul și la final nucile măcinate nu foarte mărunt. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 30 de minute la temperatura indicată. Se încearcă prăjitura cu o scobitoare și dacă iese curată înseamnă că e gata. Se lasă să se răcească bine de tot înainte de a o tăia. Se decorează apoi cu zahăr pudră. 
Se pot adăuga în compoziție și fructe confiate. Romul se poate înlocui cu vanilia pentru cei care nu sunt mari iubitori de rom .  Puteți locui apa cu lapte de soia sau de migdale. Cu siguranță această prăjiturică se poate îmbogăți cu alte ingrediente  de post care să o facă și mai bună. Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!