Pere cu sos de brânză și nuci Alina Avram 26 noiembrie 2015 No Comment

Sună puțin ciudat ”pere cu sos de brânză”, nu-i așa? Provocarea a venit atunci când a trebuit să pregătesc niște rețete cu cașcaval și cum de rețete sărate eram cam sătulă am zis să fac și ceva dulce sau dulce-sărat, mai exact. Așa am ajuns să pregătesc pere cu sos de cașcaval și gorgonzola. Combinația pere-gorgonzola-nuci e una deja arhicunoscută. Ce poate părea oarecum ciudat e inserarea cașcavalului în toată ecuația aceasta, dar nu-mi displace. Cel puțin când le-am gusta mi-a plăcut cum au ieșit, dar se poate și mai bine. Am adăugat puțină miere de albine pentru a scoate mai bine în evidență gustul dulce-sărat. Perele alese nu erau dintre cele mai dulci. Cum eu nu-s critic culinar, cred că ajunge cu povestea asta. Cel mai indicat ar fi să le încercați pentru că se fac rapid și sunt foarte bune. 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp total de pregătire: 40 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

4 pere 
50 g de cașcaval
50 g de gorgonzola
200 ml de lapte cald
20 g de unt
20 g de făină


Mod de preparare:

Pentru pregătirea sosului se încinge untul într-o tigaie și se adaugă făina. Se amestecă rapid să nu se ardă și se adaugă laptele cald. Se amestecă încontinuu până când se desfac cocoloașele formate și până când sosul capătă o consistență cremoasă și omogenă. Exact ca la sosul bechamel. Se adaugă cașcavalul tăiat cubulețe și gorgonzola, amestecând până când se topesc în totalitate. Se ia de pe foc sosul format, care e mai mult o cremă decât un sos ca și consistență. 
Se spală perele, se usucă, se curăță de cotor și semințe. Se face o gaură în mijloc unde au fost semințele și se pune sosul de brânză. 
Se coc apoi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. În funcție de calitatea perelor poate dura mai mult sau mai puțin până se fac. Trebuie să intre furculița ușor în ele, dar să nu se înmoaie de tot. Se servesc apoi calde cu nuci prăjite și cu miere de albine. 
Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!